Kiezen voor verduurzamen van uw woning is een verstandige keuze. Wanneer u bijvoorbeeld uw woning isoleert, verbetert u uw wooncomfort en bespaart u ook nog eens op uw energierekening.

Wanneer u kiest voor het verduurzamen van uw woning, vraagt dit veelal om een investering. Om de investeringsdrempel te verlagen, stellen de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest, met ondersteuning van provincie Noord-Holland, subsidie beschikbaar. U kunt subsidie aanvragen voor dak-, vloer- en gevelisolatie en voor isolatieglas. De subsidieregeling loopt tot en met 30 november 2016, voor deze datum moet de factuur ingediend zijn.

Subsidie aanvragen

De subsidie is beschikbaar voor particuliere woningeigenaren . Wilt u in aanmerking komen voor deze subsidie? Maak dan gebruik van ons stappenplan en vul het aanvraagformulier (docx, 1,8 MB) in. U kunt deze of digitaal of per post terugsturen. Voeg daar ook de offerte aan toe van een erkend bedrijf dat de werkzaamheden gaat uitvoeren. Bekijk ook de subsidievoorwaarden. Zo voorkomt u teleurstelling achteraf.

Subsidiebedrag

Het subsidiebedrag via 'wij wonen wijzer' is gelijk aan 15% van uw investering. De subsidie wordt uitgekeerd voor maatregelen met een minimale investering van 1.500 euro. In dat geval ontvangt u dan 225 euro subsidie. Komt u niet aan het minimale investeringsbedrag? U kunt ook samen met uw buren een aanvraag indienen. Wanneer u samen de grens van 1.500 euro bereikt en aan de andere voorwaarden voldoet komt u in aanmerking voor de subsidie. Maximaal kunt u 1.500 euro ontvangen, wat overeenkomt met een investering van 10.000 euro.

Oostzaan, Landsmeer, Bloemendaal en Velsen

De subsidie die beschikbaar was voor inwoners van de gemeenten Oostzaan, Landsmeer, Bloemendaal en Velsen is volledig benut. Aanvragen voor deze gemeenten kunnen niet meer worden ingediend.

Maatregelen

Wilt u meer informatie over de specifieke maatregelen? Via onderstaande links komt u uit bij het Duurzaam Bouwloket. Hier vindt u meer informatie.

Veel gestelde vragen

Rekenvoorbeeld woningisolatie

Infographic woningisolatie

Overige rekenvoorbeelden

Klik om te bekijken op groot formaat: gemiddelde eengezinswoningappartement, rijtjeshuishoekwoning en vrijstaande woning. (Bron: MilieuCentraal)