Ga tot 15 december op digitaal bezoek met Duurzame Huizen Route

Gepubliceerd op 1 december 2020

Aardgasvrij, nul-op-de-meter, verduurzamen van een monument. Voor ervaringen met het nemen van duurzaamheidsmaatregelen kunt u terecht bij een duurzame huiseigenaar op www.duurzamehuizenroute.nl. Nu het bezoek digitaal is, kunt u bij uw buren maar ook in de rest van het land even binnen gluren.

Een comfortabele en energiezuinige woning is extra belangrijk nu mensen meer tijd in huis doorbrengen. Maar hoe krijgt u dat voor elkaar? Via het platform Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.600 huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen. Dit jaar kunt u tot 15 december via een videoverbinding in contact komen met deze huiseigenaren. Een videogesprek is helemaal gratis en er zijn maximaal 8 plekken per woning per tijdsstip. Schrijf u vooraf in om de deelnamelink en instructies in uw mailbox te ontvangen.

Bezoek een huis naar wens

Vanwege de maatregelen rondom corona gebeurt het bezoek dit jaar online, door middel van videogesprekken. Dé kans om eens binnen te kijken bij een huis aan de andere kant van Nederland of een huis met een specifieke maatregel. In de loop van de weken wordt de lijst met bezoekmogelijkheden steeds verder aangevuld. Na inschrijving ontvangt u een duidelijke instructie over hoe het videogesprek in zijn werk gaat.

Zelf ervaring delen

Heeft u al duurzame stappen gezet? Deel dan ook uw ervaring via www.duurzamehuizenroute.nl en meld uw woning aan als voorbeeld. Elke ervaring is welkom. Of het nu gaat om HR++-glas of gevelisolatie of het volledig aardgasvrij maken van een huis. Het deelnemen aan een videogesprek is optioneel. Ook enkel als voorbeeldwoning op de website staan, is waardevol voor anderen die op zoek zijn naar informatie en ervaringen.