Symphony Wave Power gebruikt de golfslag als energiebron

Gepubliceerd op 18 augustus 2023

Uitvinder Fred Gardner, directeur van Teamwork Technology, adviseur Bouke Veldman en Harsveld Apparatenbouw in Velsen-Noord werken samen aan het miljoenenproject Symphony Wave Power. Dit is een innovatief systeem van energie opwekkende boeien die de kracht van de golfslag direct omzet in elektriciteit. Deze golfenergie is te combineren met wind- en zonne-energie.

De Symphony Wave Power is een apparaat 100% recyclebaar is, het is voor 90% van staal en 10% van rubber gemaakt. Er is geen effect op de vogeltrek en op grote vissen want onder water is het een gesloten systeem dat diervriendelijk is en weinig onderhoud vraagt.

Subsidieaanvraag goedgekeurd

De subsidie-aanvraag op basis van co-financiering voor de Symphony Wave Power bij het JTF programma van de EU is inmiddels toegekend.

JTF subsidie is nog aan te vragen

Heeft u ook een project die aan deze voorwaarden voldoet, neem contact op met Vera van Vuuren van het JTF-steunpunt IJmond, te bereiken via vvuuren@odijmond.nl en telefonisch 06 22 24 90 89. Zij beoordeelt het idee, geeft aan of het idee in basis kans maakt op het verkrijgen van een subsidie en informeert u over verder te nemen stappen.

JTF-ijmond - Ontdek wat Europees geld aan kansen biedt! (kansenvoorwest.nl)