Energiecoaches Energiek Velsen van start

Gepubliceerd op 31 oktober 2019

Voor inwoners van gemeente Velsen die hun woning energiezuiniger willen maken, biedt lokale duurzame energiecoöperatie Energiek Velsen laagdrempelige en effectieve hulp aan: de energiecoaches.

De afgelopen maanden zijn in totaal 20 gemotiveerde inwoners opgeleid tot energiecoach. Zij gaan in hun buurt andere bewoners helpen met hun kennis, het maken van een stappenplan en tips.

Martijn Mewe, voorzitter van Energiek Velsen: “Het interessante is dat je vrij eenvoudig met kleine stappen en beperkte investeringen al grote besparingen kunt realiseren en direct meer comfort in je woning ervaart. Je hoeft niet perse in een keer je woning aan te pakken. Zeker zo vlak voor de winter is dat prettig, want je kunt gelijk aan de slag.”

Een gesprek met een energiecoach is aan te vragen via www.energiekvelsen.nl. Er wordt dan een afspraak gepland. De energiecoach en de bewoner bereiden een en ander voor zodat het coachgesprek resultaatgericht is.

Over de aanpak is op de website van Energiek Velsen meer informatie te vinden. De gemeente Velsen en Provincie Noord-Holland hebben subsidie verstrekt voor dit project.

energiek velsen coaches 2019