Velsen gaat voor duurzaam en start aansluiting op Warmtenet

Gepubliceerd op 4 juni 2020

Op woensdag 3 juni 2020 heeft op de Orionweg in de gemeente Velsen een primeur plaatsgevonden op het gebied van duurzaamheid; de nieuw te bouwen appartementen worden volledig voorbereid voor aansluiting op het Warmtenet.

Eerste paal Orionweg Velsen aanleg Warmtenet 3 juni 2020Wethouder Bal (gemeente Velsen) heeft samen met de heer Venema (bouwbedrijf Hillen & Roosen) en de heer Van der Laan (directeur-bestuurder Woningbedrijf Velsen) aan de Orionweg de eerste paal geslagen voor de bouw van 3 appartementencomplexen met 73 sociale huurwoningen en 21 koopwoningen.

Doordat dit nieuwe appartementencomplex aangesloten wordt op het Warmtenet kunnen ze in de toekomst eenvoudig worden voorzien van duurzame energie. De appartementen komen in de plaats van de gesloopte 12-hoogflat aan de Orionweg. De woningen worden gebouwd aan de duinrand en krijgen prachtig uitzicht richting haven en de zee. Met de 3 ranke appartementencomplexen wordt het Masterplan Zeewijk voltooid dat in 1997 van start ging.

Warmtenet ter vervanging van aardgas

De gemeente Velsen is de drijvende kracht achter de komst van een Warmtenet ter vervanging van aardgas. De gemeente heeft HVC betrokken als specialist op het gebied van Warmtenetten. Omgevingsdienst IJmond begeleidt het project namens de gemeente Velsen , HVC en 4 woningbouwcorporaties in de IJmond, waaronder Woningbedrijf Velsen. Woningbedrijf Velsen slaat nu als eerste partij de handen ineen met HVC. En draagt hiermee actief bij aan de realisatie van het Warmtenet in Velsen. De voorbereiding van de aansluiting op het Warmtenet werd gevierd met een starthandeling door de heer Ten Elshof (HVC), de heer Van der Laan en wethouder Bal.