Energiecoöperatie Beverwijk opgericht

Gepubliceerd op 23 september 2020

Sinds juli kunnen inwoners van gemeente Beverwijk bij een eigen energiecoöperatie terecht: EcoBeverwijk is opgericht. Via de coöperatie kunnen Beverwijkers samenwerken aan energiebesparing, opwekking en verduurzaming.

ecobeverwijk_in_jpgOmgevingsdienst IJmond heeft de oprichting van EcoBeverwijk financieel ondersteund. Ook is er verbinding gezocht met Energiek Velsen en EcoHeemskerk om kennis uit te wisselen.

EcoBeverwijk houdt zich op dit moment vooral bezig met het geven van informatie over energiebesparing en isolatie. Energiebesparing is de eerste stap bij verduurzaming van uw woning. Om u te ondersteunen kunnen de vrijwillige energiecoaches van EcoBeverwijk bij u thuis komen om samen naar oplossingen op maat te kijken. Goed voor uw comfort, goed voor uw portemonnee en ook nog eens goed voor ons klimaat.

Bij voldoende belangstelling zal de coöperatie zich gaan inzetten voor gedeelde zonne-energie. Dit soort projecten zijn vooral interessant voor inwoners die zelf geen zonnepanelen op hun dak kunnen plaatsen.

Iedere Beverwijker kan lid of donateur van de coöperatie worden. Ook zijn er vrijwilligers nodig voor allerlei taken de coöperatie sterker te maken.

Bekijk de website van EcoBeverwijk om te zien wat ze nog meer doen.

www.ecobeverwijk.nl