Nieuwe leeromgeving voor participatie bij duurzaam opwekken energie

Gepubliceerd op 14 oktober 2020

Het Nationaal Programma RES heeft een leeromgeving voor (organiseren van) participatie bij duurzaam opwekken van energie gelanceerd.

RES-NP_Mett_LogoIn het Klimaatakkoord is afgesproken dat we met elkaar de CO2-uitstoot sterk gaan verminderen: in 2030 met de helft ten opzichte van 1990. Om dat doel te bereiken, gaat Nederland onder andere over op duurzaam opgewekte energie. 30 energieregio’s beschrijven in een Regionale Energiestrategie (RES) waar en hoe het best duurzame elektriciteit op land (wind en zon) opgewekt kan worden.

In de 30 RES-regio’s wordt hier volop aan gewerkt. Niet alleen door ambtenaren en bestuurders, maar ook volksvertegenwoordigers, inwoners, maatschappelijke partijen, initiatiefnemers en marktpartijen worden daarbij betrokken. Want participatie is een essentieel onderdeel van de transitie naar duurzame energie.

Wie betrekt wie op welk moment?

Maar wie betrekt wie bij de plannen en op welk moment? Daarbij helpen kennis en informatie, maar ook praktijkvoorbeelden en praktische tools. Daarom lanceert het Nationaal Programma RES de nieuwe online leeromgeving www.energieparticipatie.nl. Een leeromgeving boordevol waardevolle informatie van en voor elkaar. Over alles wat van belang is bij het meepraten, meedenken en meedoen bij het opwekken van duurzame energie.

Lees het hele bericht en meer op de website van het Nationaal Programma Regionale Energie Strategie.