Verduurzaam uw vastgoed met subsidie van gemeente Velsen

Gepubliceerd op 9 september 2021

Verduurzamen zonder toenemende woonlasten voor uw leden. Dat is het doel van de subsidieregeling ‘Collectieve energieprojecten’ die vanuit gemeente Velsen beschikbaar is. Verenigingen van eigenaars (VvE), woningcorporaties of energiecoöperaties kunnen een aanvraag indienen om vastgoed te verduurzamen.

De subsidie is beschikbaar om woningen energiezuiniger of zelfs energieneutraal te maken. Dit kan met maatregelen zoals bijvoorbeeld: dak-, vloer- en muurisolatie, het aanbrengen van HR++ glas, maar ook ledverlichting of zonnepanelen. Door duurzame maatregelen te nemen, wordt de energierekening lager. Ook zorgt u beter voor het milieu.

“Benut logische momenten”

“Verduurzamen is noodzakelijk, ook voor organisaties. Zij kunnen duurzame stappen aanjagen in de strijd tegen klimaatverandering. Daarom ondersteunt de gemeente het verduurzamen van vastgoed met een subsidie. Met deze regeling geven we dit een extra zetje. Ik zeg altijd: samen maken we het haalbaar betaalbaar, door de logische momenten te benutten waarop je iets aanpakt,” aldus wethouder Energietransitie Floor Bal van gemeente Velsen.

Wilt u gebruikmaken op de subsidieregeling?

U kunt zich als VvE, woningcorporatie of energiecoöperatie direct aanmelden voor de regeling via www.odijmond.nl/subsidievelsen. Hier vindt u ook meer informatie en voorwaarden.

Samen naar een Duurzaam Velsen

Velsen is op weg naar een duurzame, klimaatneutrale gemeente. We gaan anders om met energie en houden rekening met klimaatverandering. Verandering bereiken we samen met inwoners, instellingen en ondernemers. Meer informatie over Duurzaam Velsen vind je op duurzaamvelsen.nl.