Geen direct gevaar voor omwonenden of milieu door brand bij Olam Cocoa (Wormer)

Gepubliceerd op 16 juni 2022

Op maandag 13 juni vond rond 15.00 uur in de middag een ongewoon voorval plaats bij Olam Cocoa, te Wormer. Er ontstond brand in het productieproces. De veiligheidsregio, waaronder  brandweer en toezichthouders van Omgevingsdienst IJmond, waren snel ter plaatse. De brandweer heeft in samenwerking met de brandweerdienst van Olam Cocoa Wormer, de brand geblust. Omstreeks 23.00 uur werd het sein brandmeester gegeven.

Wel overlast en schade, geen gevaar voor omwonenden of milieu

Er is overlast geweest in de nabije omgeving. Sommige omwonenden hebben (geur en/of rook)overlast ervaren. De Veiligheidsregio Kennemerland gaf het advies om ramen en deuren te sluiten. Er zijn ook smeulende cacaodeeltjes in de omgeving van de fabriek terechtgekomen bij huizen en voertuigen. Er is verder geen direct gevaar geweest voor de gezondheid van mensen of gevaar voor het milieu. Smeulend cacao brengt geen schade voor de natuur en volksgezondheid. De gemeente Wormerland heeft Olam opdracht gegeven om de resten op te ruimen.

Schade door as en roetdeeltje melden

Omwonenden die schade hebben als gevolg van het neerdalen van nasmeulende cacaodeeltjes, kunnen contact opnemen met Olam Cacoa, te Wormer. Zij kunnen contact opnemen met de receptie van Olam, via telefoonnummer 075 – 646 4646. Hier kunnen bewoners terecht met vragen en claims met betrekking tot eventuele schade aan woning of voertuigen.