JTF subsidie voor arbeidsmarktproject Strategisch HR van Techport

Gepubliceerd op 30 april 2024

Techport heeft als eerste organisatie in IJmond een geheel op de arbeidsmarkt gericht project ingediend bij JTF IJmond. De aanvraag voor het project ‘Strategisch HR voor het mkb’ is gehonoreerd met ruim een half miljoen euro EU subsidie.  De andere helft van de projectkosten worden bijgedragen door Techport zelf, RBA ZKIJ en provincie Noord-Holland.

Krappe arbeidsmarkt in de IJmond

Wethouder gemeente Beverwijk Brigitte van den Berg, met onder andere in haar portefeuille Economie, Milieu, gezonde leefomgeving en duurzaamheid, Werk en inkomen en (Beroeps)onderwijs: “Het is een moeilijke tijd om personeel te krijgen! Middelgrote en kleine ondernemers kunnen hierbij wel wat hulp gebruiken. Zeker als je bedrijf verandert en medewerkers nieuwe vaardigheden nodig hebben. Dit is een van de redenen dat Techport aan de slag gaat met een strategische HR aanpak voor het MKB. Speciaal voor technische bedrijven die aan het verduurzamen zijn of de transitie maken naar hernieuwbare energie.”

Doel van het project

Uiteraard is het doel van deze ondersteuning aan het mkb het verbeteren van instroom en het behoud en ontwikkelen van arbeidskrachten voor de techniek en energietransitie. Tot 2030 wordt geschat dat er 12.000 extra werknemers in de techniek nodig zijn om de doelen van de energietransitie te kunnen realiseren. Dit project ondersteunt 75 mkb bedrijven, 1500 werknemers krijgen een loopbaangesprek aangeboden en 50% kan hierna een scholingstraject volgen. Daarnaast krijgen werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleiding bij het zoeken naar een baan.

Focus ligt op verduurzaming van de industrie

De onderhouds- en installatiebedrijven, die bijdragen aan de verduurzaming van de industrie, worden als eerste benaderd voor deelname aan dit project. De strategisch HR-aanpak is individueel, geeft maatwerk en is praktisch. Deelnemende bedrijven én hun medewerkers worden concreet geholpen om hun HR-uitdagingen op een toekomstgerichte manier in te vullen.

Meer informatie: www.techport.nl