Incident Noorderkade Beverwijk

Gepubliceerd op 11 juli 2018

In Beverwijk heeft op 11 juli bij een bedrijf aan de Noorderkade een incident met een geurwolk plaatsgevonden. De geurwolk is niet schadelijk voor de gezondheid.

Bij het bedrijf ontstond in de middag van 11 juli een GRIP (Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure) 1 incident plaatsgevonden. Gemeente, Omgevingsdienst IJmond, Brandweer, GGD, Politie en het betreffende bedrijf waren aanwezig.

Oorzaak

In het productieproces is er een geurwolk ontstaan die nogal rubberachtig rook. Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de Veiligheidsregio Kennemerland heeft benadruk dat dit geen gevaar voor de volksgezondheid oplevert, maar wel als een vervelende geur ervaren kan worden, aldus de persvoorlichter COPI (Commando Op Plaats Incident).

Vervolg

Rond 16.30 uur is de Brandweer het bedrijf binnengegaan om met ventilatoren de geurwolk vanuit het pand hoog de lucht in te blazen. Er wordt geen nieuwe geuroverlast verwacht.

Als bevoegd gezag gaat Omgevingsdienst IJmond na afschaling van het incident met het bedrijf in gesprek om te onderzoeken wat de oorzaak is geweest en hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden.