Zeven zorginstellingen in werkgebied ODIJ halen Green Deal Zorg ‘brons’

Gepubliceerd op 1 oktober 2018

Tijdens de regionale Green Deal Zorg bijeenkomst op 25 september 2018 bij de Omgevingsdienst IJmond is gevierd dat zeven zorginstellingen in ons werkgebied het certificaat ‘brons’ van de Milieuthermometer Zorg behaald hebben of binnenkort gaan behalen.

Het betreft instellingen in regio IJmond, Zuid-Kennemerland en Zaanstreek-Waterland. Omgevingsdienst IJmond organiseert voor de Green Deal Zorg de regionale kennisbijeenkomsten. Ook informeren wij de zorginstellingen over de ontwikkeling binnen de Green Deal. Met het certificaat ‘brons’ van de Milieuthermometer Zorg voldoen de instellingen aan de energieverplichtingen vanuit de wet Milieubeheer. Binnen de Green Deal Zorg werken we nauw samen met Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied en RUD Noord-Holland-Noord. Dit omdat veel zorginstellingen ook locaties buiten ons werkgebied bezitten.

Zorgcirkel-tekent-GDZorg

De Zorgcirkel ondertekent de Green Deal Zorg op 16 maart 2017.

Op 10 oktober 2018 wordt de eerste landelijke Green Deal Zorg afgesloten, met daarin dus successen voor de regio’s IJmond, Zuid-Kennemerland en Zaanstreek-Waterland. Tegelijkertijd gaat de nieuwe Green Deal Zorg 2.0 van start. Alle deelnemende zorginstellingen in onze regio nemen deel aan dit vervolg.

Meer informatie is te vinden op www.odijmond.nl/greendealzorg of op de website van Green Deal.

Deelnemende partijen zijn Rode Kruis Ziekenhuis, ViVa! Zorggroep, Heliomare, Kennemerhart, Pro Senectute, Hartekamp Groep en Zorgcirkel. Ook zorginstellingen die in de toekomst zullen ondertekenen waren aanwezig: Spaarne Ziekenhuis, Stichting SEIN, Nieuw Unicum en Zorggroep Reinalda.

Websitebericht - Zeven zorginstellingen halen Green Deal Zorg ‘brons’ 2