Omgevingsdienst IJmond ondertekent opvolger Green Deal Zorg

Gepubliceerd op 31 oktober 2018

Terugdringen van CO2-uitstoot, zuiniger gebruik van grondstoffen, minder medicijnresten in het water en een gezonde leefomgeving voor patiënt, cliënt en zorgmedewerkers. Dat zijn de doelen van de opvolger van de Green Deal Zorg: de Green Deal Gezonde Zorg voor een Duurzame Toekomst. Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, ondertekende onder andere Omgevingsdienst IJmond deze opvolger, op 26 oktober tekende Spaarne Gasthuis deze nieuwe Green Deal Zorg.

Partijen uit de zorg, overheid en bedrijfsleven maken in de Green Deal Gezonde Zorg voor een Duurzame Toekomst afspraken om de zorg in Nederland duurzamer te maken. Met als taak het ondersteunen en initiëren van lokale kenniskringen, gaat Omgevingsdienst IJmond ook de komende periode aan de slag met in het eigen werkgebied. Eerdere bijeenkomsten zorgden voor mooie resultaten. Uit het werkgebied van ODIJ zijn inmiddels meerdere instellingen aangesloten.

Op 26 oktober 2018 tekende het Spaarne Gasthuis de Green Deal. Zij gaan met hun ziekenhuis versneld aan de slag met de verduurzaming van de locaties. Alle Haarlemse zorginstellingen doen nu mee aan de Green Deal. Zorginstellingen zijn grootverbruikers van energie, water en voedsel. Het doel van de Green Deal Zorg is om 60% CO2-reductie in 2030 te halen. Dit sluit aan bij de doelen uit het nationale Klimaatakkoord. Cora-Yfke Sikkema, wethouder Duurzaamheid en wethouder in het Dagelijks Bestuur van Omgevingsdienst IJmond: ‘Ik ben trots dat alle Haarlemse zorginstellingen zich zo inzetten om de duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Het Spaarne Gasthuis is een grote speler in de zorg. Hun deelname is dus heel belangrijk.’

GD Zorg