Eerste aardgasvrije nieuwbouwwoningen in Beverwijk opgeleverd

Gepubliceerd op 2 november 2018

Op de hoek van de Beneluxlaan en de Hoflanderweg is deze week het eerste Nul op de Meter nieuwbouwproject van Smit's Bouwbedrijf in Beverwijk opgeleverd. Binnen nog geen 8 maanden na het slaan van de eerste paal worden de sleutels van deze toekomstgerichte woningen uitgereikt. Het gaat om de eerste aardgasvrije woningen van Smit’s Bouwbedrijf en bovendien de eerste aardgasvrije nieuwbouwwoningen in gemeente Beverwijk.

Nul op de Meter woningen leveren een enorme bijdrage aan de landelijke doelstelling om in 2050 klimaatneutraal te wonen, te werken en te leven. De Nul op de Meter woningen hebben geen gasaansluiting meer, maar worden verwarmd via een warmtepomp. Zonnepanelen op de woningen wekken zo veel energie op, dat er (bij gemiddeld) gebruik geen verbruikskosten meer worden gemaakt aan elektriciteit uit het net. Daarnaast zijn de woningen voorzien van alle mogelijke isolatie, waaronder hoogwaardig isolatieglas en een dik pakket wand-, dak- en vloerisolatie, om te zorgen voor zo weinig mogelijk energieverlies.

Aandacht

“We hebben dit project tot in de puntjes aangepakt”, aldus Tom Schootemeijer van Smit’s Bouwbedrijf.  De zonnepanelen op het dak leveren stroom op, de warmtepomp in de woning haalt warmte uit de aarde. De bron die nodig is voor de warmtepomp ligt op circa 50 meter diepte. De warmtepomp kan de gehele woning verwarmen, zelfs het warme water voor het douchen

Zijaanzicht Beneluxlaan