Op de fiets langs duurzame Wormerlanders

Gepubliceerd op 8 november 2018

Afgelopen zaterdag is voor de zesde keer de Duurzame Huizen Route van start gegaan. In gemeente Wormerland werd een fietstocht langs 5 duurzame Wormerlanders georganiseerd door de gemeente en Omgevingsdienst IJmond. Zo konden geïnteresseerde inwoners de kans grijpen om de duurzame woningen te bekijken en de woonverhalen te horen.

Dakisolatie, HR++ glas, koken op inductie, ledverlichting, aardgasvrij. Inwoners van gemeente Wormerland hadden zaterdag de kans om de bewoners van vijf duurzame adressen te ondervragen. Zo kregen zij uit eerste hand te horen wat de ervaringen zijn met het verduurzamen van de woning. De afstanden tussen de woningen werden op de fiets afgelegd, natuurlijk.

Fietstocht langs vijf adressen

De tocht startte om 10.00 uur bij het huis van wethouder Schalkwijk. De fietstocht bracht de deelnemers van de Kemphaanstraat naar de Gruttostraat, Roerdompstraat en Poelweg in Wormer, waarna er in het aardgasvrije huis van wethouder Halewijn in Oostknollendam de afsluiting plaatsvond. In elk huis was er zo’n 30 minuten de tijd om te kijken naar en te vragen over diverse duurzaamheidsmaatregelen.

Ook op zaterdag 10 november kunt u nog binnen kijken bij inwoners in diverse gemeenten. Inschrijven voor een bezoek aan een woning voor zaterdag 10 november kan via www.duurzamehuizenroute.nl.

Duurzame Huizen Route

Deel uw verhaal via het platform Duurzame Huizen Route. Voor veel mensen is het energiezuinig maken van hun woning een stappenplan waar zij langere tijd mee bezig zijn. Voor inwoners die zich willen oriënteren op het treffen van duurzaamheidsmaatregelen, is het waardevolle informatie om van u te horen hoe uw stappenplan eruitziet. Bezoekers horen graag de verhalen uit de eerste hand. Van aardgasvrij wonen tot woningen met dak- en gevelisolatie, op www.duurzamehuizenroute.nl is elk verhaal welkom.