IJmondgemeenten organiseren gesprek over Tata Steel

Gepubliceerd op 4 december 2018

Afgelopen week spraken betrokken bestuurders van Beverwijk, Heemskerk en Velsen met gedeputeerde Tekin en met de directie van Tata Steel. Onderwerp van gesprek waren de stofoverlast, grafietregens en de zichtbare gele wolken. Om inwoners in Wijk aan Zee te informeren, organiseerde Provincie Noord-Holland op 28 november een informatiebijeenkomst. Omdat ook onder de overige inwoners van de IJmondgemeenten vragen leven over deze incidenten organiseren de IJmondgemeenten op 11 december a.s. een avond waar zij in gesprek gaan met inwoners. De avond is erop gericht om vooral te luisteren en zorgen en mogelijke oplossingen op te halen via in kleinschalige gesprekken.

In gesprek met inwoners op 11 december

Inwoners hebben vragen en zorgen over stofoverlast en uitstoot van de afgelopen weken. Daarom organiseren de IJmondgemeenten op 11 december een bijeenkomst in het Rabobank IJmond Stadion, Minister van Houtenlaan 123 in Velsen-Zuid. De inloop start om 19.30 uur, het programma start om 20.00 uur. Rond 22.00 uur is de avond afgelopen.

Opzet van de bijeenkomst

De bijeenkomst start met een korte gezamenlijke aftrap. Daarna gaan de aanwezigen in groepen van maximaal 15 personen uiteen om met elkaar in gesprek te gaan. Via kleinschalige gesprekken krijgt iedereen de gelegenheid om aan het woord te komen. De avond wordt afgesloten met een plenaire terugkoppeling op de opgehaalde zorgen, suggesties en vragen. Het resultaat van de avond is het advies van inwoners aan de overheden en Tata Steel. Op basis daarvan zullen gemeenten een stappenplan maken om –waar mogelijk- aan het advies en zorgen van inwoners tegemoet te komen.

Bus naar stadion

Voor inwoners van Heemskerk en Beverwijk rijdt er een bus langs de gemeentehuizen die inwoners naar het Rabobank IJmond Stadion brengt. Voor donateurs van Vrienden van Velsen-Noord vertrekt er een bus om 19.15 uur vanaf het Stratingplantsoen. Aanmelden voor de bussen kan via directiesecretariaat@velsen.nl met erbij vermeld of u in Velsen-Noord, Heemskerk of Beverwijk opgehaald wilt worden. U ontvangt een bevestiging waarin staat hoe laat u opgehaald wordt.

(bron)


Terugblik bijeenkomst 28 november

Op woensdag 28 november 2018 organiseerde de provincie Noord-Holland een bewonersavond over de grafietregen van Tata Steel/Harsco. Naar aanleiding van deze avond hebben zij vragen en antwoorden op een rij gezet. Tevens zijn op deze pagina presentaties van de bewonersavond en diverse factsheets te downloaden.

Berichtgeving vanuit Tata Steel