Veel animo voor collectieve inkoop zonnepanelen

Gepubliceerd op 6 december 2018

Collectieve inkoopacties voor zonnepanelen zijn razend populair. Zonnepanelen verdienen zich snel terug en zorgen daarna voor een forse besparing op de energierekening. Inwoners in de gemeenten Oostzaan, Velsen en Wormerland kunnen zich tot 5 januari inschrijven om via een collectieve inkoopactie zonnepanelen te laten installeren tegen een zeer gunstige prijs. Inmiddels hebben zich meer dan 1500 inwoners aangemeld.

Deze unieke groepsaankoopactie is een initiatief van vakkundige regionale installateurs van zonnepanelen, in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket. De actie wordt ondersteund door de gemeenten. Inwoners die zich voor deze actie aanmelden, krijgen ook geheel vrijblijvend en gratis één van de specialisten langs voor vakkundig advies. Daarna ontvangen zij een aanbod op maat.

In de gemeente Velsen hebben zich inmiddels 1255 inwoners aangemeld. In Oostzaan 255 en in Wormerland 260 inwoners. Inwoners die zich nog willen inschrijven kunnen dat doen tot 5 januari 2019 via

Goede voorbereiding voor een aardgasvrije woning

Het isoleren van de woning en het installeren van zonnepanelen zijn twee populaire maatregelen om een woning te verduurzamen. Maar ook belangrijke maatregelen in aanloop naar 2050 wanneer woningen aardgasvrij moeten zijn. De maatregelen zijn populair, omdat een geïsoleerde woning een enorme bijdrage levert aan het comfort van een woning en zonnepanelen er gemakkelijk aan bijdragen om de energierekening omlaag te krijgen. Op de website van het Duurzaam Bouwloket kunnen inwoners terecht voor meer informatie en onafhankelijk advies voor het verduurzamen van de eigen woning.