Gemeente Wormerland gaat voor duurzaam met circa 15.000 kWh per jaar zonne-energie op Dorpshuis Neck

Gepubliceerd op 16 mei 2019

In 2050 is Nederland volledig overgestapt van gebruik van fossiele brandstoffen, waaronder aardgas, op gebruik van duurzame energie, bijvoorbeeld door zon en wind. Dat heeft de overheid besloten. Gemeente Wormerland heeft de ambitie hoog gelegd en werkt hard aan verduurzaming. Begin mei zijn er 51 zonnepanelen geplaatst op het dak van het Dorpshuis te Neck.

In de Nota en Visie Duurzaamheid heeft de gemeente Wormerland de ambitie gesteld om klimaatneutraal te zijn in 2050. Dit betekent dat er veel duurzame energieopwekking plaats zal vinden. Daar wordt aan gewerkt: ook in Neck. Dankzij een SDE+ subsidie, beschikbaar voor bedrijven en organisaties, is er een mooie stap gezet in het verduurzamen van het gemeentelijke vastgoed.

“Verduurzamen doet de gemeente samen met haar inwoners, maar zelf het goede voorbeeld geven is belangrijk”, aldus wethouder Jeroen Schalkwijk. “We staan voor een grote opgave, in 2050 zonder fossiele brandstoffen wonen, werken en leven, maar zo maken we ons alvast klaar voor die energietransitie.

Ook wethouder Harold Halewijn is blij met de ontwikkeling: “Door het Dorpshuis vol te leggen met zonnepanelen hopen we inwoners te inspireren zelf na te denken over het opwekken van eigen duurzame energie. Nu we de energietransitie in gaan, zijn zonnepanelen en isolatie altijd een goed idee.”

Meer informatie

Interesse in zonnepanelen? Meer informatie over zonne-energie is te vinden op www.odijmond.nl/zonne-energie. Meer informatie over aardgasvrij wonen is te vinden op www.odijmond.nl/aardgasvrij.

Persbericht Wormerland - zonnepanelen MFA Neck