Duurzaam Bouwloket: Hoe vind je een betrouwbaar isolatiebedrijf of installateur?

Gepubliceerd op 24 juli 2019

Het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket helpt je verder

Ga je jouw woning isoleren, zonnepanelen op je dak plaatsen of de totale woning verduurzamen en ben je opzoek naar betrouwbare uitvoerende bedrijven die dit voor je kunnen doen? Het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket helpt je bij het vinden van een regionaal bedrijf dat de juiste certificeringen heeft en kwaliteit levert. In dit nieuwsbericht wordt toegelicht hoe je deze bedrijven kunt vinden en waar je op moet letten als je een bedrijf selecteert.

Hoe vind ik een betrouwbaar bedrijf?

Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/bedrijven , voer je postcode en huisnummer in en selecteer de maatregel die je wilt laten uitvoeren. Vervolgens wordt er een lijst getoond met de dichtstbijzijnde bedrijven die door het Duurzaam Bouwloket zijn gecheckt op betrouwbaarheid en de nodige certificeringen.

Selectiecriteria isolatiebedrijven

Bij het kiezen van een vakkundig isolatiebedrijf iser een aantal punten om op te letten. Kies een bedrijf dat is aangesloten bij de brancheorganisatie VENIN (Vereniging van Erkende Na-isolatiebedrijven in Nederland). Bedrijven die bij de brancheorganisatie zijn aangesloten, zijn verplicht om volgens strenge richtlijnen te werken. Om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden, worden de werkzaamheden en de te gebruiken isolatiematerialen gecontroleerd door onafhankelijke partijen (SKG-IKOB en/of Insula). Bedrijven aangesloten bij VENIN zijn bovendien verplicht 10 jaar garantie te geven op de isolatiewerkzaamheden. Mochten er zich toch problemen voor doen dan kan er gebruik gemaakt worden van een geschillenregeling. De aangesloten bedrijven hebben zich verplicht om zich aan de uitspraak van de geschillencommissie te houden.

Selectiecriteria installateurs

De selectiecriteria voor het kiezen van een vakkundige installateur is erg afhankelijk van de maatregel die uitgevoerd moet worden en het is minder eenvoudig uit te leggen als bij een isolatiebedrijf. Voor meer informatie hierover kun je het beste contact opnemen met het Duurzaam Bouwloket.

Hulp nodig?

Neem contact op met de gratis helpdesk van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket door te bellen (072 – 743 39 56) of te mailen (info@duurzaambouwloket.nl). Wil je een overzicht zien van betrouwbare bedrijven bij jou in de buurt? Ga dan naar www.duurzaambouwloket.nl/bedrijven.