Groen Thuis - binnen een jaar aardgasvrij en het laatste nieuws

Groen Thuis - binnen een jaar aardgasvrij en het laatste nieuws

Pilotproject Groen Thuis gaat volgende fase in

Aan het begin van 2022 spraken twintig huishoudens met elkaar af om dit jaar aardgasvrij te gaan wonen en leven, met behulp van project Groen Thuis. Inwoners krijgen hierbij individuele begeleiding van bouwkundig adviseurs van Duurzaam Bouwloket en de Huizendokter. Inmiddels zijn alle huisbezoeken geweest. Hieruit kwam een energieadvies op maat met aanbevelingen. Veel inwoners zijn al bijna toe aan het overstappen op duurzame warmte. Leveringsproblemen en tekort aan personeel zorgen hierbij voor een uitdaging. Groen Thuis ging op zoek naar een installateur die toch iets voor de deelnemers kan betekenen. Die is gevonden, de volgende stap is dus in zicht. Daarover volgende keer meer!

Jan Blokker maakte binnen één jaar zijn woning aardgasvrij

"Vorige zomer was het zo heet, het was binnen 37 graden." Met het plaatsen van de airco bleek dat elektrisch verwarmen óók een optie was voor Jan Blokker. Hij ging meteen aan de slag. Een jaar later is net zijn gas afgesloten.

Blog: Henriette krijgt bezoek van de adviseurs

Henriette schrijft het komende jaar haar ervaringen met Groen Thuis op in een blog. Dit keer vertelt ze over haar ervaring met het huisbezoek en energieadvies van de bouwkundig adviseurs van Duurzaam Bouwloket. "De uitkomst had ik niet helemaal verwacht."

Stappenplan Duurzaam Bouwloket geeft inzicht en informatie

Ook Duurzaam Bouwloket geeft advies voor Groen Thuis. Duurzaam Bouwloket helpt bij het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van de woning. Er zijn genoeg maatregelen die u nu al kunt treffen. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van hoogwaardige isolatie, inductie koken, uw verwarmingssysteem geschikt maken om te verwarmen met lage temperatuur en natuurlijk het zelfstandig opwekken van duurzame energie. Welke stappen heeft u al genomen of welke gaat u nog nemen? Bij Duurzaam Bouwloket kunt u terecht voor advies.

Nieuws & subsidie

Geen btw meer op zonnepanelen

Het kabinet maakt plannen om per 1 januari 2023 de btw op zonnepanelen af te schaffen. Momenteel kan de particulier de btw terugvragen. Dat hoeft dan niet meer. Hier leest u de stukken van de Tweede Kamer.

Welke subsidies kunt u gebruiken?

Energieke inloopavond op 21 juni in Uitgeest

Omgevingsdienst IJmond, gemeente Uitgeest en DUEC organiseren een inloopavond over energie besparen. Inwoners uit Uitgeest en omgeving kunnen op 21 juni tussen 19.30 en 21.30 terecht bij energiecoaches en adviseurs. Komt u ook?

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich eerder heeft aangemeld voor het pilotproject Groen Thuis. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich hier afmelden. Is dit nieuws ook nog interessant voor anderen? Stuur deze nieuwsbrief dan door.