ODIJmond nieuwsbrief - november 2022

Nieuwsbrief van november 2022

Deze editie van de nieuwsbrief vertelt over de opleiding Junior Consultant Duurzaamheid, data-analyse om toezicht effectiever te maken én de ondertekening van de tweede regionale Green Deal Zorg. In meer nieuws leest u hoe het gaat om onze programma's GreenBiz IJmond en IJmond Bereikbaar.

Bedrijfsleven profiteert van afstuderen eerste lichting Junior Consultants Duurzaamheid

Dit jaar rondden de eerste elf studenten de opleiding Junior Consultant Duurzaamheid (JCD) aan het Nova College hun opleiding af. ‘We begeleiden particulieren en bedrijven in de overgang naar energiebesparing en duurzame opwekking', aldus de kersvers afgestudeerde Coen Jonker.

Data-analyse zorgt voor effectief toezicht

Bijna alle toezichtsorganisaties in Nederland werken tegenwoordig met risicogestuurd toezicht. Maar wat is dat precies? 'De basis van risicogestuurd toezicht is de risicoanalyse', aldus Manon Bosch, data-analist. De risicoanalyse zorgt voor een prioritering in het toezicht. Zo bezoeken onze toezichthouders het eerst bedrijven op basis van de (milieu)risico's die uit de data blijken.

Elf zorginstellingen in actie voor duurzame zorg

Elf zorginstellingen in IJmond en Zuid-Kennemerland tekenden de tweede regionale Green Deal Zorg - van routekaart naar concrete acties. Zij spreken af om zich, net als de afgelopen vier jaar, de komende jaren in te zetten voor het sneller verduurzamen van de zorginstellingen. Omgevingsdienst IJmond en Milieu Platform Zorg ondersteunen regionaal om met het delen van kennis naar concrete acties te gaan.

Volg ons ook op linkedin en twitter

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of bent aangemeld. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich eenvoudig afmelden voor de nieuwsbrief. Is dit nieuws ook nog interessant voor anderen uit uw organisatie, wilt u de nieuwsbrief dan doorsturen naar uw collega's? Lees hier de nieuwsbrief online.