ODIJmond nieuwsbrief - 2022

Nieuwsbrief 2022

In de laatste week van het jaar wensen we u een duurzaam en mooi 2023 toe. In deze editie van de nieuwsbrief halen we de best gelezen verhalen van 2022 nog even terug. Tot volgend jaar!

December 2022: IJmond ontvangt 58,5 miljoen euro van Europese JTF-subsidie

De Europese Commissie (EC) heeft de IJmondregio 58,5 miljoen euro subsidie uit het Just Transition Fund (JTF) toegekend. ‘Omdat onze regio sterk afhankelijk is van inkomsten en werkgelegenheid uit fossiele brandstoffen, kan de IJmond hiermee op een versnelde manier de noodzakelijke transitie naar een duurzame industrie maken’, zegt JTF-projectleider Vera van Vuuren.

November 2022: Training on the job: kennisoverdracht naar nieuwe generatie

Miranda van Twisk is een beginnend toezichthouder milieu bij ODIJmond. Piet Meijer bezocht al 150 bedrijven om te controleren of zij wel aan hun energiebesparingsplicht voldoen. Dankzij een training on the job kan Miranda onder andere met Piet meelopen om de fijne kneepjes van het vak te leren.

November 2022: Gebruik drone met warmtecamera als innovatieve ontwikkeling

Omgevingsdienst IJmond (ODIJmond) wordt steeds innovatiever bij controles op de landelijke energiebesparingsplicht. Dankzij het gebruik van speciale drones, waarmee je vanuit de lucht zeer duidelijke warmtefoto’s maakt, toont ODIJmond glashelder aan waar een bedrijfspand warmtelekken heeft.

Mei 2022: Bakker Buitenleven wint de IJmond Duurzaam Award

Bakker Buitenleven is de winnaar van de IJmond Duurzaam Award 2022. De tuinspecialist die consumenten bewuste keuzes voorlegt nam het op tegen een duurzaam gecertificeerde oudereninstelling en een bedrijf in veiligheid dat in álles steeds de duurzame stap zet.

Maart 2022: Ondermijning een van de hoofdthema's

De opsporing van ondermijning blijft ook in 2022 een van de hoofdthema's van Omgevingsdienst IJmond (ODIJmond). ‘Dit jaar zetten we met name in op branchegericht toezicht en handhaving en samenwerking met onze ketenpartners,’ zegt Nico Hulsman, BOA-coördinator bij ODIJmond en toezichthouder.

Meer nieuws

Kijk voor meer nieuws op www.odijmond.nl.

En bekijk ook eens onze programma's:

Volg ons ook op linkedin

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of bent aangemeld. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich eenvoudig afmelden voor de nieuwsbrief. Is dit nieuws ook nog interessant voor anderen uit uw organisatie, wilt u de nieuwsbrief dan doorsturen naar uw collega's? Lees hier de nieuwsbrief online.