ODIJmond nieuwsbrief - september 2022

Nieuwsbrief van september 2022

Ook deze nieuwsbrief geeft aan hoe divers ons werk bij Omgevingsdienst IJmond is. We houden ons bezig met het begeleiden van inwoners om binnen een jaar aardgasvrij te wonen. We bewaken geluidsnormen. Ondernemers in de IJmond kunnen bij ons terecht wanneer ze willen verduurzamen. En we houden toezicht op de nieuwe Alcoholwet. Lees er meer over in de artikelen.

Groen Thuis: over een jaar aardgasvrij wonen, het kán

In 2050 wonen we allemaal klimaatneutraal, en twintig huishoudens in de IJmond pakken nu al door. ‘Dankzij deze pilot leren wij als Omgevingsdienst IJmond welke begeleiding het meest passend is voor inwoners die aardgasvrij willen wonen’, aldus Michael Herweyer, projectleider bij Omgevingsdienst IJmond (ODIJmond).

Bewaking geluidsnormen belangrijk voor een gezonde leefomgeving

Sta je langdurig bloot aan lawaai? ‘Weinigen weten dit, maar mensen kunnen erg ziek worden van de gevolgen van een te hoge geluidsbelasting’, vertellen Rianne van der Werf en Hans Bakker, geluidsdeskundigen bij Omgevingsdienst IJmond (ODIJmond). ‘Daarom is een beheerst geluidsniveau een belangrijk thema.’

GreenBiz IJmond: samen en lokaal bedrijven verduurzamen doen we zo

Voor de zeven bedrijventerreinen in de IJmond is GreenBiz IJmond een bekende. De organisatie timmert immers al sinds 2011 duurzaam aan de weg. Deze mooie groene samenwerking met ondernemers, overheid en onderwijs stimuleert duurzame energieopwekking en verlaging van het energieverbruik én de CO2-uitstoot.

Jonge testkoper als geheim wapen bij controles op naleving Alcoholwet

Om te kunnen controleren of horeca, slijters, sportkantines en supermarkten zich aan de Alcoholwet houden, zetten de toezichthouders van Omgevingsdienst IJmond (ODIJmond) een geheim wapen in: een minderjarige testkoper. ‘Zodra wij zien dat de koop is geslaagd, komen wij in actie’, vertellen Gerard Bakkum, Mark Keuning en Nick van den Oever, toezichthouders bij Omgevingsdienst IJmond.

Volg ons ook op linkedin en twitter

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of bent aangemeld. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich eenvoudig afmelden voor de nieuwsbrief. Is dit nieuws ook nog interessant voor anderen uit uw organisatie, wilt u de nieuwsbrief dan doorsturen naar uw collega's? Lees hier de nieuwsbrief online.