Zomereditie nieuwsbrief Omgevingsdienst IJmond

veilig asbest verwijderen, aardgasvrij wonen, subsidie voor bedrijven groot succes

We hebben u veel te vertellen! De zomervakantie in onze regio is gestart. Medewerkers van Omgevingsdienst IJmond hebben hard gewerkt om voor de zomervakantie projecten af te ronden of juist op te starten. Ook in de thuiskantoren, die de komende weken in zomermodus . Daarom brengen we u nu op de hoogte van nieuws over milieutaken, advisering en beleidstaken die wij voor onze gemeenten en provincie Noord-Holland uitvoeren. In deze nieuwsbrief leest u over duurzaamheid, energietransitie, asbest, luchtkwaliteit en veiligheid. Veel leesplezier!

Door aardgasvrij wonen minder maandelijkse kosten maken

Waar denkt u aan bij kosten besparen en minder geld uitgeven? Charles Jansen, vader met vier kinderen die inmiddels komen en gaan, uit Heemskerk is drie jaar geleden zijn huis drastisch gaan verduurzamen. “Met vier kinderen in huis gaat het hard met de energie- en gasrekening.

Huis verbouwen? Doe het veilig waar het gaat om asbest verwijderen!

Asbestvezels zijn zo microscopisch klein, dat je ze met het blote oog niet ziet. We weten al langer dat asbestvezels schadelijk zijn voor je gezondheid. Daarom controleert Omgevingsdienst IJmond (ODIJ) bij (sloop en verbouw)werkzaamheden aan huizen van vóór 1994 of er melding is gedaan én of het slopen en afvoeren van materiaal veilig gebeurt.

Wat doet ODIJmond met het Register Externe Veiligheid?

Onze dienst, Omgevingsdienst IJmond (ODIJmond) is vanaf de eerste minuut betrokken geweest bij de opstart van het landelijke Register Externe Veiligheid (REV). Het REV is een database dat gegevens verzameld over externe veiligheidsrisico’s in heel Nederland en in kaart brengt wat dat betekent voor de leefomgeving.

Gemeente Oostzaan en CBS De Korenaar helpen wilde bijen met bijenhotels

Op donderdag 20 mei plaatsten wethouder Dral en leerlingen van CBS De Korenaar twee bijenhotels op de Algemene Begraafplaats. Insecten en bijen hebben het moeilijk in Nederland, op deze manier worden de wilde bijen geholpen.

Asbestsanering in huurwoningen in beheer van woningcorporaties zelf

Vijf woningcorporaties hebben op maandag 19 april 2021 het zogenaamde Aedesprotocol ondertekend. Het protocol beschrijft hoe asbestsanering in huurwoningen die onder het beheer van woningcorporaties vallen, gaat plaatsvinden.

Bedrijven grijpen hun kans op flinke subsidie provincie Noord-Holland

Met meer dan 25 ondernemers gingen wij op woensdag 28 april in gesprek over de nieuwe subsidie vanuit de provincie Noord-Holland. Daarnaast hebben nog 15 ondernemers zich aangemeld om hiermee aan de slag te gaan! Al vaker hebben ondernemers in de IJmond stappen gezet om hun bedrijf te verduurzamen. Provincie Noord-Holland ondersteunt deze initiatieven en komt daarom met de Uitvoeringsregeling HIRB+ subsidie Noord-Holland.

Nieuwsbrief-banner-news-tapel-kranten-smaller

Volg ons ook op linkedin en twitter

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of bent aangemeld. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich eenvoudig afmelden voor de nieuwsbrief. Is dit nieuws ook nog interessant voor anderen uit uw organisatie, wilt u de nieuwsbrief dan doorsturen naar uw collega's?