Soorten klachten


Verschillende instanties

Verschillende instanties zijn verantwoordelijk voor het behandelen van milieu gerelateerde klachten. Voor klachten die wij behandelen, kunt u gebruik maken van ons milieu klachtenformulier. Wij proberen u daarnaast zo goed mogelijk door te verwijzen naar de verschillende instanties voor het behandelen van uw milieuklacht.

Uw melding komt dan direct binnen bij onze medewerkers die klachten behandelen. Bent u niet in de gelegenheid gebruik te maken van ons online formulier, dan zijn wij tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar via 0251-263863. Buiten kantooruren kunt u uw milieuklachten, indien dringend optreden gewenst is, melden via het algemene politienummer 0900-8844.

Uitzonderingen

Asbest

Omgevingsdienst IJmond staat voor een veilige woon- en werkomgeving. U kunt daarbij helpen. Ziet u een sloop of verbouwing en vermoedt u dat het gaat om een pand van vóór 1994? Meld dit dan via asbest@odijmond.nl. Meer informatie over asbest vindt u op de themapagina Asbest elders op deze website.

BRZO

Tevens zijn er bedrijven die niet onder het gezag van Omgevingsdienst IJmond vallen, maar onder die van Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.