over ons


Over ons

Als het gaat om het milieu in ons werkgebied, zijn wij al zeventien jaar het centrale aanspreekpunt. In die jaren zijn wij uitgegroeid tot een robuuste organisatie waar anno 2016 ruim honderd medewerkers op een professionele en transparante wijze bouwen aan een landelijk vooruitstrevende en toekomstbestendige voorbeeldorganisatie. Ons werkgebied beslaat ruim 10.000 bedrijven en circa 560.000 inwoners.

Bekijk onze reportages

Door bundeling van specialismen realiseren wij, namens onze gemeenten en provincie, een grotere efficiëntie en een hogere kwaliteit van onze werkzaamheden. Het geeft ons ook de mogelijkheid om gemeente overstijgende projecten breed op te pakken. Via deze interactieve film presenteren wij u een aantal voorbeelden. Daarnaast vertellen gemeenten over de samenwerking met ons en wat deze samenwerking hen oplevert.

Werken bij ons

Ben jij toe aan een nieuwe stap in jouw carrière, of speel je met de gedachte om een carrièreswitch te maken? Regelmatig hebben wij vacatures voor starters en voor ervaren medewerkers. Ook hebben wij een eigen opleidingstraject. Hierdoor zijn wij in staat om mensen, die toe zijn aan een nieuwe uitdaging in een andere werkomgeving, via een training-on-the-job op te leiden tot medewerker omgevingsrecht.

Bekijk onze jaarrapportages

Omdat wij werken op afstand van onze opdrachtgever, is transparantie voor ons een belangrijk thema. Om onze opdrachtgevers zo optimaal mogelijk te informeren publiceren wij jaarlijks een uitvoeringsprogramma, waarin wij aangeven welke taken wij in het betreffende jaar gaan uitvoeren voor onze gemeenten, stellen wij tussentijdse rapportages op over de voortgang en ronden wij ons jaar af met een jaarverslag.

Maak kennis met ons bestuur

ons bestuur

Het bestuur van onze organisatie bestaat uit het algemeen bestuur, het dagelijks bestuur en de voorzitter. Het algemeen bestuur bestaat uit zestien leden, allen portefeuillehouder milieu binnen de eigen organisatie. Ons dagelijks bestuur bestaat uit vijf leden. De vergaderstukken en verslagen van ons algemeen bestuur publiceren wij op onze website. Dit geeft gemeenten en geïnteresseerden meer inzicht in onze werkzaamheden.

Onze organisatie

Onze organisatie bestaat uit een bestuur, een directeur en daaronder zes teams. Vanuit deze teams werken wij aan vergunningverlening, toezicht en handhaving, uitvoering specialistische milieuregelgeving, advisering ruimtelijke plannen en bouwplannen en milieubeleid (duurzaamheid, luchtkwaliteit en mobiliteit). Ons bedrijfsbureau bestaat uit het secretariaat, communicatie, P&O, automatisering, archief, financiële, facilitaire en juridische zaken.

Onze missie & visie

Wij dragen bij aan het bereiken en in stand houden van een veilige en duurzame fysieke leefomgeving en een goede omgevingskwaliteit binnen ons werkgebied. Daarbinnen inspireren wij burgers en bedrijven tot het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Het resultaat is een landelijk vooruitstrevende en toekomstbestendige voorbeeldorganisatie waar partners met vertrouwen mee samenwerken.

Onze bereikbaarheid

Via onze website lees je over belangrijke thema's waaraan wij werken. Liever een van onze collega's spreken? Dan zijn wij tijdens kantooruren telefonisch en per mail bereikbaar. Je kunt ook langskomen. Wij werken vanuit locaties in Beverwijk en Wormer.

Huisstijl Omgevingsdienst IJmond

Ons logo is digitaal beschikbaar in diverse formaten en via onze website te downloaden. Voor de toepassing van ons logo en onze huisstijl verwijzen wij u naar het huisstijlhandboek Omgevingsdienst IJmond.