Werken bij

Ben jij toe aan een nieuwe stap in jouw carrière, of speel je met de gedachte om een carrièreswitch te maken? Regelmatig hebben wij vacatures voor starters en voor ervaren medewerkers. Ook hebben wij een eigen opleidingstraject.

Hierdoor zijn wij in staat om mensen, die toe zijn aan een nieuwe uitdaging in een andere werkomgeving, op te leiden tot medewerker omgevingsrecht. Onze medewerkers werken binnen een professionele organisatie op een informele manier samen. Persoonlijke ontwikkeling en eigen verantwoordelijkheden krijgen alle aandacht.

Diverse functies binnen de teams

Onze organisatie bestaat uit ca. 120 medewerkers, verdeeld over verschillende teams.

Omgevingsrecht

Bij team Omgevingsrecht werk je mee aan een betere leefomgeving in ons totale werkgebied. Je bezoekt uiteenlopende bedrijven en informeert ondernemers over de geldende regelgeving. Je stelt milieuvergunningen op, controleert bedrijven of zij zich aan de milieu, bouw, brandveiligheid en drank- en horecaregels houden en treedt indien nodig op bij overtredingen. Daarnaast weet je de ondernemers te overtuigen van de noodzaak tot duurzaam ondernemen.

Milieuadvisering

Als milieuadviseur ben je een echte specialist. Denk daarbij aan de specialisaties bodem, geluid, geur, duurzaamheid, luchtkwaliteit, externe veiligheid en ecologie. Je adviseert collega medewerkers over de technische aspecten in de milieuvergunningen en je bent verantwoordelijk voor de milieuadvisering bij alle ruimtelijke ontwikkelingen. Je begeleidt projecten op het gebied van bodem en geluidsaneringen en beoordeelt de resultaten van onderzoeken. Technische onderzoeken en communicatie met mensen is binnen dit team een aantrekkelijke combinatie.

Projecten

Je kunt bij ons terecht als projectmedewerker. Wij voeren diverse projecten uit op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid en luchtkwaliteit. Als projectmedewerker initieer, formuleer en realiseer je projecten, vanuit eigen analyse, op basis van milieuontwikkelingen of vanuit een concreet verzoek van een opdrachtgever. Als projectmedewerker ben je een spin in het web tussen inwoners, ondernemers en gemeenten

Bedrijfsbureau

Binnen dit team kan je op verschillende fronten aan de slag. Als medewerker secretariaat vervul je een belangrijk spilfunctie binnen de organisatie. Als communicatieadviseur adviseer je je collega's over de communicatie rond inhoudelijke projecten en ben je verantwoordelijk voor de diverse communicatiemiddelen. Wanneer financiën of personeelszaken je aanspreken, kun je bij ons zowel beleidsmatig als ondersteunend in dit vakgebied werken. Als jurist kan je je bij ons volledig richten op milieu- en bestuursrecht. Ook je kennis van privaat- en strafrecht kun je bij ons in praktijk brengen. Je ondersteunt de medewerkers van de andere teams bij hun werkzaamheden. In die rol ben je adviseur, vraagbaak en procedurebewaker. Daarnaast voer je beroepsprocedures bij de Raad van State.


Onze vacatures

Inspectie op locatie

Onze opleiding

Opleiding

Wil jij bij ons werken? Dan kun je ook instromen via onze opleiding. In circa zes maanden tijd stomen wij onze nieuwe medewerkers via een training on the job, inclusief een lesdag per week klaar tot medewerker Omgevingsrecht.