Communicatieadviseur (28-32 uur)

Omgevingsdienst IJmond is een dynamische en ambitieuze overheidsorganisatie in Beverwijk (hoofdkantoor) en Wormer waar circa 120 medewerkers werken aan een veilige en duurzame leefomgeving in de regio’s IJmond, Zuid-Kennemerland en Zaanstreek-Waterland. Wij bouwen dagelijks aan een landelijk vooruitstrevende en toekomstbestendige voorbeeldorganisatie, waar onze omgeving met vertrouwen mee samenwerkt. Voor onze communicatieafdeling zijn wij, door een interne overstap van één van onze collega’s, op zoek naar een

Communicatieadviseur (m/v)

28-32 uur per week

Ben jij klaar voor ons avontuur?

Samen met een fulltime en een parttime collega ben jij verantwoordelijk voor de communicatie van Omgevingsdienst IJmond. In je werkzaamheden houd jij je bezig met communicatie rondom de energietransitie. Je richt je daarbij op ondernemers en op inwoners. Je denkt mee in strategie en middelen. Je stelt communicatieplannen op en voert deze ook uit. Je schrijft en redigeert persberichten, nieuwsbrieven, folders en uitnodigingen. Je weet hoe je een bijeenkomst organiseert en houdt vak gerelateerde ontwikkelingen in de gaten.

Jouw meerwaarde

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in de richting Communicatie en bij voorkeur enkele jaren werkervaring binnen het vakgebied. Je bent praktisch, creatief en durft initiatief te nemen. Je ziet kansrijke momenten en springt daar op in. Je zit vol ambitie om boodschappen te formuleren en duidelijk over te brengen en levert een bijdrage aan het succes van grote en kleine projecten. Je hebt gevoel voor de omgang met ondernemers, inwoners en pers en je weet te schakelen met wethouders en bestuurders. Collega’s weten jou als communicatieadviseur goed te vinden, maar jij weet collega’s zelf ook te vinden voor gevraagd en ongevraagd communicatieadvies. Passie voor of bekend zijn met milieu en duurzaamheid is mooi meegenomen.

Wat maakt onze organisatie uniek?

Bij ons ligt de verantwoordelijkheid laag in de organisatie. Dat kan ook, want bij onze collega’s staan eigen verantwoordelijkheid, eigenaarschap en zelfredzaamheid centraal. Collega’s maken zo het verschil voor de vijftien gemeenten waarvoor wij werken. Binnen dat speelveld is straks ook alle ruimte voor jou. Wij vertellen jou graag meer over wie wij zijn en waar wij voor staan. Neem daarom eens een kijkje op www.odijmond.nl/introductie. Of bel voor informatie met Daisy Bakker via 0251-263874.

Matchen wij?

Dan dagen wij jou uit te solliciteren. We stellen jou in eerste instantie aan voor de duur van een jaar. Het salaris voor de functie bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 4.225,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 9/10 CAR/UWO). Ook kun je bij ons rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij zijn klaar voor jou. Jij voor ons? Solliciteren kan tot en met vrijdag 6 september via ons online sollicitatieformulier.