Vacature Geluidsadviseur (32-36 uur)

Geluid van verre reizen, geluid van dagelijks woon-werkverkeer, geluid van geld verdienen en van brood op de plank. Maar stilte is bepaald niet oorverdovend. De gemeenten in ons werkgebied hebben te maken met geluidbelasting door weg-, railverkeer, industrie en luchtvaart. Het gebied kent rijkswegen, provinciale wegen en gemeentelijke wegen. Er is zware industrie, spoorlijnen en het ligt onder aanvliegroutes van Schiphol. Al deze factoren dragen bij aan de geluidbelasting op het leefgebied in de regio.

Binnen deze omgeving, die nadrukkelijk van zich laat horen, zijn wij op zoek naar een

Geluidsadviseur

32- of 36-urige werkweek.

Wat ga je doen?

Als geluidsadviseur ben je, samen met je collega’s, verantwoordelijk voor de advisering op gebied van industrie-, wegverkeer- en railverkeerlawaai. Je voert geluidsmetingen uit en ondersteunt collega's bij de interpretaties van de door hen gedane metingen. Je adviseert op ruimtelijke projecten en aanvragen van nieuwe Omgevingsvergunningen en bouwaanvragen. Daarnaast wordt er een beroep op je expertise gedaan bij de reconstructie van wegen. Je bent bekend met de procedure hogere waarde en kadastrale inschrijvingen en je weet deze procedure te begeleiden. Je houdt je bezig met het onderhoud van geluidmodellen (Geomilieu) en je stelt geluidsbelastingkaarten (EU-richtlijn) en actieplannen op.

Wie ben jij?

Je bent een actief betrokken teamspeler met een afgeronde Hbo-opleiding gericht op milieukunde, aangevuld met verdiepingscursussen op het gebied van geluid en/of rekenmodellen én met enkele jaren werkervaring. Jij bent helemaal thuis in de actuele ontwikkelingen op het gebied van geluidadvisering in het kader van ruimtelijke ordening en Wet milieubeheer. Communicatie met overheid, bedrijfsleven, inwoners en andere externe partijen gaan je goed af en je schriftelijke vaardigheden zijn in orde. Bovenal beschik je over goede adviesvaardigheden en zijn de woorden analytisch, accuraat en omgevingsbewust de competenties die jou beschrijven.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een zelfstandige en afwisselende baan in een informele organisatie. In onze organisatie staan de principes van zelforganisatie centraal. Termen als eigenaarschap en eigen verantwoordelijkheid passen jou. Je wordt aangesteld voor de duur van een jaar. De functie is gewaardeerd als milieuadviesmedewerker. Bij goed functioneren volgt een aanstelling voor onbepaalde tijd. De functie wordt gewaardeerd in salarisschaal 10/11 van de CAR/UWO (max. € 4.859,00 bruto per maand) bij een 36-urige werkweek. De inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.

Solliciteren?

Spreekt onze vacature jou aan? Solliciteer dan via ons online formulier. Voor inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Bart van de Bovenkamp via 0251 263863.