Vacature

Omgevingsdienst IJmond is een dynamische en ambitieuze overheidsorganisatie in Beverwijk (hoofdkantoor) en Wormer waar circa 120 medewerkers werken aan een veilige en duurzame leefomgeving in de regio’s IJmond, Zuid-Kennemerland en Zaanstreek-Waterland. Wij bouwen dagelijks aan een landelijk vooruitstrevende en toekomstbestendige voorbeeldorganisatie, waar onze omgeving met vertrouwen mee samenwerkt. Voor ons team Juridische Zaken zijn wij op zoek naar een ervaren

Juridisch medewerker Bouw- en Woningtoezicht en Omgevingsrecht

(36 uur p. w.)

Voor een aantal gemeenten voeren wij extra taken uit op het gebied van bouw- en woningtoezicht. Als juridisch medewerker lever je binnen deze taken een brede bijdrage.

  • Je levert een bijdrage aan beleidsontwikkeling en adviseert over de juridische aspecten van vergunningverlening.
  • Je toetst of vergunningen voldoen aan relevante wet- en regelgeving.
  • Je bewaakt en bevordert de juridische samenhang van advies en uitvoering.
  • Je stelt verweerschriften op en vertegenwoordigt de gemeente bij bezwaar- en beroepsprocedures.
  • Je volgt alle relevante ontwikkelingen en vertaalt de gevolgen ervan voor beleid en uitvoering.
  • Je beoordeelt verzoeken om handhaving en stelt handhavingsbesluiten op.
  • Je stelt vervolgens zo nodig invorderingsbesluiten op.
  • Je start en begeleidt het feitelijke invorderingstraject.
  • Je levert een bijdrage aan de uitwerking en uitvoering van het handhavingsbeleid.

Jouw meerwaarde

Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau, hebt ervaring binnen het vakgebied. Beschikt over goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden. Je bent breed inzetbaar en kent je weg binnen de Wabo. En je beschikt over enige mate van politieke sensitiviteit.

Wat maakt onze organisatie uniek?

Bij ons ligt de verantwoordelijkheid laag in de organisatie. Dat kan ook, want bij onze collega’s staan eigen verantwoordelijkheid, eigenaarschap en zelfredzaamheid centraal. Collega’s maken zo het verschil voor de vijftien gemeenten waarvoor wij werken. Binnen dat speelveld is straks ook alle ruimte voor jou. Wij vertellen jou graag meer over wie wij zijn en waar wij voor staan. Neem daarom eens een kijkje op onze website. Of bel voor informatie met Bram Beemster via 0251-263863.

Matchen wij?

Dan dagen wij jou uit te solliciteren. We stellen jou in eerste instantie aan voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren volgt een vaste aanstelling. Het salaris voor de functie bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 4.362,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 10 CAR/UWO). Ook kun je bij ons rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij zijn klaar voor jou. Jij voor ons? Solliciteren kan tot en met 4 november via ons online sollicitatieformulier.