Vacature medewerker Omgevingsrecht

Ben jij bekend met de Wet bodembescherming, of heb jij interesse om je binnen dit onderwerp te ontwikkelen? Dan spreekt onze veelzijdige vacature jou vast aan. Voor ons team Advisering zijn wij, door het vertrek van één van onze collega’s, op zoek naar een

Medewerker Omgevingsrecht (36 uur per week)

taakaccent vergunningverlening Wet bodembescherming

Wij voeren de vergunningverleningstaak bodem uit voor Provincie Noord-Holland. In jouw functie toets jij straks bodemonderzoeken, saneringsplannen, evaluatie- en monitoringsrapporten én jij beoordeelt onvoorziene aspecten bij (sanerings)werkzaamheden. Ook toets je de saneringsplannen aan de eisen uit het grondverzetbeleid. Jij voert, indien nodig, vooroverleg met externen. De basis van jouw werk is ons Bodeminformatiesysteem (Nazca-I). Vanuit dit systeem verstrek je ook informatie aan externen (makelaars, adviesbureaus, nutsbedrijven, etc.). Verder onderhoud je goede contacten met onze (bodem)toezichthouders om gezamenlijk de prioritering ten aanzien van bodemtoezicht in te vullen.

Jouw meerwaarde

Je beschikt over mbo- of hbo-werk- en -denkniveau en vertrouwt op enkele jaren milieu gerelateerde werkervaring. Je toont inzet, hebt een flexibele instelling en je bent klant- en resultaatgericht. Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en bent een stevige gesprekspartner. Je bent accuraat en oplossingsgericht. Verder werk je zowel goed zelfstandig als in teamverband en ben je in staat prioriteiten te stellen.

Wat maakt onze organisatie uniek?

Bij ons ligt de verantwoordelijkheid laag in de organisatie. Dat kan ook, want bij onze collega’s staan eigen verantwoordelijkheid, eigenaarschap en zelfredzaamheid centraal. Collega’s maken zo het verschil voor de vijftien gemeenten waarvoor wij werken. Binnen dat speelveld is straks ook alle ruimte voor jou. Wij vertellen jou graag meer over wie wij zijn en waar wij voor staan. Neem daarom eens een kijkje op www.odijmond.nl/introductie. Of bel voor informatie over de functie met Tom van ’t Klooster via 0251-263863.

Matchen wij?

Dan dagen wij jou uit te solliciteren. We stellen jou in eerste instantie aan voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren volgt een vaste aanstelling. Het salaris voor de functie bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal € 3.929,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 9 CAR/UWO). Daarnaast ontvang je een vrij besteedbaar budget (IKB) van 17,05%, dit is inclusief vakantiegeld. Uiteraard kun je bij ons ook rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij zijn klaar voor jou. Jij voor ons? Solliciteren kan tot 4 november 2019 via ons online sollicitatieformulier.


Omgevingsdienst IJmond is een dynamische en ambitieuze overheidsorganisatie in Beverwijk (hoofdkantoor) en Wormer waar circa 120 medewerkers werken aan een veilige en duurzame leefomgeving in de regio’s IJmond, Zuid-Kennemerland en Zaanstreek-Waterland. Wij bouwen dagelijks aan een landelijk vooruitstrevende en toekomstbestendige voorbeeldorganisatie, waar onze omgeving met vertrouwen mee samenwerkt.