Organisatie


Als het gaat om het milieu in ons werkgebied, zijn wij al twintig jaar het centrale aanspreekpunt. In die jaren zijn wij uitgegroeid tot een robuuste organisatie waar op dit moment circa 120 medewerkers op een professionele en transparante wijze bouwen aan een landelijk vooruitstrevende en toekomstbestendige voorbeeldorganisatie. Ons werkgebied beslaat ruim 10.000 bedrijven en circa 560.000 inwoners.

Onze organisatie staat nooit stil. Wij zijn steeds in beweging. Dat doen wij vanuit onze ambitie en bevlogenheid. En de lat leggen wij hoog. Die ambitie vertaalden wij met veel vakjargon naar onze missie en visie, maar simpel gezegd gaan wij voor verantwoordelijkheid, betrokkenheid en groei, allemaal zodat we een bijdrage leveren aan een fijn woon -en werkklimaat in onze regio. Daarnaast willen wij dichtbij zijn voor onze opdrachtgevers de gemeenten. Op deze manier bouwen wij aan een toekomstbestendige organisatie. Een organisatie die op alle vlakken is voorbereid op de ontwikkelingen die op dit moment op ons afkomen.

Wij zijn dichtbij

Onze organisatie is verdeeld in drie regio's:

  • IJmond
  • Zuid-Kennemerland
  • Zaanstreek-Waterland

Onze collega's werken voor één regio, maar schieten - als het werk daarom vraagt - gemakkelijk te hulp in andere regio's. Doordat collega's weten wat er speelt in die regio en bekend zijn in de regio, kunnen onze opdrachtgevers hen gemakkelijk benaderen bij vragen of advies. Die betrokkenheid draagt er ook aan bij dat collega's hun verantwoordelijkheid nemen als dat gevraagd wordt, of nodig is.

Vaarwel organogram, hallo cirkels

Begin 2018 zijn wij afgestapt van 'de hark'. Bij ons geen standaard organogram meer. Om de kracht van onze platte organisatie nog beter te gebruiken hebben wij gekozen voor zelforganisatie en dat past ons als een jas. Want onze collega's kun je om een boodschap vragen en als dat nodig is spreken we elkaar aan om ons werk steeds weer te verbeteren. We werken ook niet in teams, maar in cirkels waarbinnen we met elkaar rollen en verantwoordelijkheden verdelen. Zo is het duidelijk wie wat doet en heeft iemand anders daar geen omkijken naar.

Onze antennes staan aan

'Ik zag', of 'ik hoorde', of; 'ik loop hier tegen aan, hoe pak ik dat aan en wie kan mij helpen?' Onze antennes in de regio staan aan. Wat wij buiten zien, nemen wij mee naar binnen om onze dienstverlening daarop aan te passen. Maar ook onderling staan wij open voor elkaar. Want juist door van en met elkaar te leren maken wij onze organisatie krachtiger en kunnen wij nog meer van waarde zijn voor onze opdrachtgevers; de gemeenten en provincie.

Wij staan voor onze dienstverlening

Afgelopen 20 jaar hebben wij veel aandacht besteed aan onze dienstverlening en altijd gezocht naar manieren om deze aan te laten sluiten bij de wensen van onze opdrachtgevers. Diverse landelijke benchmarks laten zien dat wij daarin slagen. Daar zijn wij trots op. Maar wij zijn ook trots op de organisatie die die dienstverlening verzorgt. Bij ons op de kantoren in Beverwijk en Wormer lopen circa 120 toppers rond, die bijdragen aan een dynamische, ambitieuze sfeer. Collega's die eigen verantwoordelijkheid, eigenaarschap en zelfredzaamheid centraal zetten.

Samen werken, samen ontspannen

Wij kunnen het niet hebben over onze organisatie, zonder onze personeelsvereniging te noemen. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan het hechte team van collega's. Sinds jaar en dag is onze PV actief om het hele jaar door leuke uitjes te organiseren. Tenminste 90% van onze collega's is lid en met elkaar doen we zo, buiten kantooruren, mee aan sportdagen, proeverijen en excursies.

Enthousiast?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Talen met ervaring, maar ook talent dat net is afgestudeerd. Via onze opleiding toezichthouder milieu richten wij ons op schoolverlaters of mensen die klaar zijn voor een carrière switch. Voor vacatures, kijk ook eens bij onze pagina werken bij ODIJ.