Duurzaamheid en energiebesparing. Energie gebruiken we elke dag en bijna elk moment. Echter: onze dagelijkse bezigheden zorgen voor een groot verbruik van energie en kosten dus geld. Daarom zijn de Groene Wijkers dit jaar gestart met een actieve duurzaamheidscampagne in de gemeente Beverwijk. De Groene Wijkers is een vereniging voor en door Wijkers die mensen aanspoort om op een duurzamere manier met energie in het huishouden om te gaan. Het wapen in deze duurzame strijd: het bespaart je geld!

Groene wijkers

Doe je mee?!

Meld je gemakkelijk aan via ons online formulier of volg ons op Facebook.

Groene actie 2017

De groene actie

De groene actie van De Groene Wijkers is gestart. We doen het samen! Doe met ons mee! Leden kunnen meedoen met het verduurzamen van Beverwijk. Meld je daarom snel aan! Volg de Groene Wijkers ook op Facebook voor het laatste nieus!

Bespaar je mee?

In de loop der jaren zijn we steeds meer energie gaan gebruiken in ons huishouden. Dat betekent dat we daardoor in ons huishouden ook juist weer veel energie kunnen besparen. Iets waar nog niet iedereen bij stilstaat en van profiteert. Woon jij in Beverwijk en wil jij ook meer energie besparen voor een lagere energierekening? Beverwijkers uit jouw buurt, met hart voor het milieu, hebben een vereniging opgericht, genaamd De Groene Wijkers. Zij willen alle bewoners met elkaar in verbinding brengen om zo samen bijvoorbeeld een collectieve korting te regelen op besparingsmaatregelen! De Groene Wijkers hebben als doelstelling om elkaar te helpen duurzamer bezig te zijn met huishoudelijke activiteiten die ook nog eens goed zijn voor de portemonnee en meer wooncomfort moet bieden. Wil jij ook een huis dat klaar is voor de toekomst?

Energy Saving & Food Hub

In samenwerking met Beverwijk Duurzaam, Food Hub Wijk aan Zee, De Duintuin en Omgevingsdienst IJmond hebben De Groene Wijkers tijdelijk een publiekelijke ontmoetingsruimte opgericht in De Grote Kerk. De ruimte is gericht op Wijkers die duurzaamheid een warm hart toedragen, geld willen besparen op de energierekening en lokale biologische groente willen bestellen. In de Energy Saving & Food Hub kan men vrijblijvend informatie en advies inwinnen over duurzame besparingsmaatregelen in het huishouden en de groenten, brood en kaas van De Duintuin.

In de  Energy Saving & Food Hub zullen De Groene Wijkers regelmatig groene bijeenkomsten organiseren met uiteenlopende duurzame en groene thema's die inspirerend, leuk, leerzaam en goed zijn voor onze gemeente. De Energy Saving & Food Hub in De Grote Kerk (Wijkertoren) is geopend op donderdagen van 16:30-20:00 uur en zaterdag van 13:00-16:30 uur.

Foodhub

Energiebespaarbox

Energiebespaarbox

De Groene Wijkers hebben een speciale Energiebespaarbox samengesteld, zodat je op een betaalbare en eenvoudige manier kunt besparen op je energiekosten. Daarnaast is het altijd mooi om het milieu een handje te helpen! De Energiebespaarbox kost 30 euro, maar je bespaart al snel gemiddeld € 110 per jaar. De producten in de Energiebespaarbox van De Groene Wijkers zorgen, naast een besparing in de portemonnee, ook voor een beter huis!