Bedrijventerreinen


Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om duurzaam te ondernemen. GreenBiz IJmond faciliteert hierin door bedrijven de samenwerking te laten zoeken met elkaar. Ondernemers die hun bedrijf en bedrijventerrein willen verduurzamen kunnen aansluiting zoeken bij een bestaande GreenBiz of zelf een GreenBiz starten.

GreenBiz IJmond is een initiatief voor en door ondernemers. In het kader van GreenBiz IJmond werken ondernemers samen aan het verduurzamen van eigen bedrijf en bedrijventerrein. Omgevingsdienst IJmond ondersteunt de GreenBiz-bedrijven kosteloos bij hun activiteiten maar bijvoorbeeld ook door middel van advies, organiseren van informatie-avonden en denkkracht over energiebesparing en duurzame energie of het begeleiden van subsidieaanvragen.

GreenBiz IJmond is actief op zes van de zeven bedrijventerreinen in de IJmond: Houtwegen, Kagerweg Oost/de Pijp, de Trompet, Uitgeest, Broekerwerf en Velsen-Noord/BPIJ. Hier zijn ze actief met diverse projecten met betrekking tot afval, zonne-energie, energieonderzoek en samenwerking.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.greenbizijmond.nl, of u neemt contact op met Erna Hilbers van Omgevingsdienst IJmond via ehilbers@odijmond.nl.