GPR Gebouw

GPR Gebouw, ontworpen door W/E-adviseurs en de gemeente Tilburg, is een softwaretool dat ambities omzet in resultaten. Het is gebruiksvriendelijk voor architecten, ontwikkelaars en installateurs en maakt inzichtelijk welke ambities zijn afgesproken, wat is gerealiseerd en hoeveel CO2 is bespaard.

Omgevingsdienst IJmond heeft een licentie voor het gratis gebruik van GPR Gebouw door architecten, ontwikkelaars, installateurs, gemeenten of andere instanties in de regio IJmond en Zuid-Kennemerland. Om gebruik te kunnen maken van deze licentie vult u ons licentieaanvraagformulier in. Wij nemen hierna zo spoedig mogelijk contact met u op.

GPR Gebouw

GPR Gebouw meet duurzaamheidsprestaties voor woning- en utiliteitsbouw: nieuwbouw, bestaande bouw en grootschalige renovatie. U kunt GPR Gebouw inzetten bij iedere fase in het bouwproces: beleid, ontwerp en realisatie. U vult eenvoudig projectgegevens in. Via rapportcijfers ziet u in een oogopslag hoe uw gebouw, project of plan presteert. Vergelijkingen maakt u in een handomdraai. GPR Gebouw kijkt naar de thema’s energie, milieu (bijv. materiaalgebruik), gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Andere onderdelen van GPR zijn GPR Stedenbouw, GPR Special en GPR Onderhoud. Kijk voor meer informatie op we website www.gprsoftware.nl.

Voordelen van GPR Gebouw

  1. Snel inzicht in duurzaamheid voor nieuwbouw en bestaande bouw
  2. Prestatiegericht, sluit aan op actuele wet- en regelgeving
  3. Erkend door landelijke overheid
  4. Goedkoop in het gebruik, geen kostbare certificering
  5. Toonaangevend in Nederland

GPR Projecten

GPR heeft een website gelanceerd waar GPR Gebouw licentiehouders hun duurzame projecten onder de aandacht kunnen brengen. Via http://www.gprprojecten.nl/ krijgt u inzicht  in de duurzaamheidsprestaties van enkele gebouwen, maar kunt u ook ook regio's vergelijken. Zo ontstaat er een helder overzicht over de prestaties van duurzame gebouwen in Nederland: zowel nieuwbouw als renovatie en een breed scala aan gebruiksfuncties (wonen, kantoren, onderwijs, bedrijven, etc.).

Screenshots GPR Gebouw