Bedrijven


Hoe bespaar ik als ondernemer op mijn energie

Vanaf deze pagina verwijzen wij u door naar interessante pagina’s binnen onze eigen website, maar ook buiten deze website. U vindt hier infosheets over diverse thema’s en u leest over tools die u kunt inzetten om energie te besparen.

Inzicht in uw energieverbruik

Energie besparen begint altijd met inzicht in het eigen verbruik. Stookt u binnen de juiste tijden? Gaat het licht 's avonds en in het weekend uit? In de praktijk zien wij dat veel bedrijven met een geringe inspanning grote energiewinst kunnen behalen. Twee eerste stappen kunnen zijn om uw jaarafrekening eens goed te bekijken én te kijken of uw installaties goed zijn ingeregeld. Met een optimaal inregeling van installaties kunt u al snel 10 tot 30% besparen op uw energierekening! Dat is de moeite waard.

Wetchecker Energiebesparing voor bedrijven

De Wetchecker is een initiatief van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Met deze Regelhulp checkt u eenvoudig welke wettelijke verplichtingen er voor uw onderneming zijn. Met het beantwoorden van de vragen weet u binnen vijf minuten op hoofdlijnen wat uw energiebesparingsverplichtingen zijn en hoe u daar aan kunt voldoen. Meer over de diverse energiebesparingsverplichtingen leest u op deze website.

Informatieplicht

Om aan de landelijke doelstellingen vanuit het Klimaatakkoord te kunnen voldoen, ligt er ook een forse opgave voor het bedrijfsleven. Diverse bedrijven binnen ons werkgebied hebben daarin, alleen of samen, bijvoorbeeld via GreenBiz IJmond, successen behaald. Om alle bedrijven te bewegen richting energiebesparing is de informatieplicht in het leven geroepen.

Erkende maatregelenlijsten

Een erkende maatregelenlijst is een gemakkelijk hulpmiddel om te weten op welke manier u energie kunt besparen. Ook ziet u of u aan de wetgeving voor uw bedrijf voldoet. Bovendien geven de lijsten toegang tot kennis en ervaring uit de eigen branche over interessante rendabele investeringen in energiebesparing.

RVO-Banner-Energiebesparing-kantoren-klein
RVO-Banner-Energiebesparing-Zorg-klein
RVO-Banner-Energiebesparing-Onderwijs-klein

Subsidies

Terugverdientijd kan een drempel zijn bij hogere investering, ondanks dat ze zich altijd terugverdienen. Subsidie zorgt ervoor dat de terugverdientijd vermindert. Een goed voorbeeld van een dergelijke subsidie is de Investeringssubsidie Duurzame Energie. Laat u goed informeren welke subsidies voor u beschikbaar zijn.