Particulieren


Thuis energie besparen is gemakkelijk, wanneer u weet waarop u moet letten. Door apparaten echt uit te zetten, in plaats van in stand-by, kunt u jaarlijks tientallen euro's besparen. En het overstappen op led levert u al minstens evenveel op. Dat is makkelijk verdiend! Op deze website informeren wij u graag waar u welke informatie vindt.

Er zijn een aantal belangrijke websites waar u vrijwel alle informatie vindt, die u nodig heeft om energie te besparen of uw woning te verduurzamen. Dat zijn de websites Duurzaam Bouwloket, Stichting Huizenaanpak en Milieu Centraal en Klimaatbureau HIER. Onafhankelijke websites en daardoor extra interessant. Wij werken tijdens informatieavonden veelvuldig samen met het Duurzaam Bouwloket en Stichting Huizenaanpak.

Aardgasvrij wonen

Heeft u een eigen woning, of huurt u? U zult niet op korte termijn over hoeven te stappen op alternatieve maatregelen. Wel zult u steeds vaker horen over de opgave die voor ons ligt en steeds meer nieuwbouw om u heen wordt aardgasvrij opgeleverd. Het is wel belangrijk om u alvast voor te gaan bereiden. Gaat u verbouwen, of verhuizen? Dan is dat natuurlijk wel een uitgelezen moment om na te denken over de juiste maatregelen. Ook wanneer u niet gaat verbouwen is het belangrijk om erachter te komen wat er aan uw huis nodig is om deze straks aardgasvrij te verwarmen.

Huizenaanpak IJmond en Zuid-Kennemerland

Een eigen huis levert geld op als er echt werk wordt gemaakt van duurzaamheid. Niet een paar losse maatregelen, maar serieus aan de slag met combinaties zoals isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp en helemaal van het gas af. Dat levert jou als woningeigenaar meer op dan bij de bank en je bespaart ook nog eens op je maandelijkse energierekening. Ingewikkeld? Best wel, maar de Huizenaanpak helpt daarbij.

Subsidies

U kunt al energie besparen via diverse kleine maatregelen, maar wanneer u uw woning wilt verduurzamen, zorgt dat veelal voor een investering. In dat geval is een subsidie vaak een drempelverlager om te kiezen voor een bepaalde maatregel. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van een woning, of de aanschaf van zonnepanelen. Incidenteel bestaan er subsidieregelingen waar u aanspraak op kunt maken. Deze regelingen komen van bijvoorbeeld uw gemeente, de provincie, of zijn ingesteld door het Rijk. De belangrijkste subsidies en weblinks hebben wij voor u op een rij gezet.

Energielabel

Wanneer u energie wilt besparen, dan is het belangrijk dat u weet wat u op dit moment verbruikt, maar net zo belangrijk, welke besparingsmogelijkheden er nog zijn. Het Energielabel helpt u hierbij. Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw woning is. Er staat bijvoorbeeld informatie op over uw vloerisolatie, ramen en verwarming. Heeft u nog geen energielabel voor uw woning? Vraag deze dan aan.