Luchtkwaliteit meten op je mobiel

Altijd en overal inzicht en overzicht van de (actuele) luchtkwaliteit in uw buurt of regio? Op de website Luchtmeetnet vindt u een kaart die u naar een meetpunt bij u in de buurt leidt. Bekijk de gehaltes van NO2, NO, O3, PM10, PM25, NH3.

Luchtverontreiniging gemeten

Per station wordt een verwachting voor de volgende dag gegeven (welke in samenwerking met het KNMI en TNO worden bepaald) en er kan worden teruggekeken naar het concentratieverloop van de afgelopen dagen. De kleuren (van blauw tot rood) van de meetstations worden aangepast aan de hand van de meetwaarden, zodat in een oogopslag te zien is waar de luchtkwaliteit goed of slecht is.

De app is ontwikkeld in samenwerkingsverband tussen het RIVM, DCMR Milieudienst Rijnmond Milieudienst Rijnmond, GGD Amsterdam, Omgevingsdienst Midden- en West Brabant en Provincie Limburg en het Ministerie van I&M (Infrastructuur & Milieu). De app is gratis te downloaden in de Appstore(verwijst naar een andere website) of Playstore(verwijst naar een andere website) en is onderdeel van www.luchtmeetnet.nl