Inwoners


Veelal is subsidie één van de drempelverlagers voor particulieren om energiemaatregelen te nemen. Hoewel de slimme maatregelen uiteindelijk meer opleveren dan conventionele, is de terugverdientijd vaak een drempel. Subsidie zorgt ervoor dat de terugverdientijd vermindert. Maar welke subsidie is op dit moment beschikbaar en waar staat daar meer informatie over? Op de website van Duurzaam Bouwloket vindt u de meest actuele informatie.

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Sinds 1 januari 2016 kunnen particulieren subsidie aanvragen voor de aanschaf van energiebesparende maatregelen, zoals zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Duurzaam Bouwloket

Duurzaam_Bouwloket

Op de website van Duurzaam Bouwloket kunt u voor uw gemeente kijken welke financiële mogelijkheden er zijn. Wist u bijvoorbeeld dat gemeente Beverwijk en gemeente Wormerland een Duurzaamheidslening beschikbaar hebben?

Overige subsidies

Hieronder staan directe links naar instanties die subsidies uitgeven of hier meer informatie over verstrekken. Bekijk de websites voor beschikbare subsidies en investeringsregelingen.

RVO
Provincie Noord Holland
ik inversteer slim

TIP:

Op de website van Milieu Centraal vindt u ook meer achtergrondinformatie over diverse subsidies.