Ondernemers


Ondernemers die investeren in duurzaam ondernemen kunnen in sommige gevallen aanspraak maken op subsidie.

Via diverse regelingen is er subsidie beschikbaar voor onder andere investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie, investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en ontwikkeling en toepassing van innovatieve processen, producten en diensten, waarvan milieuvoordeel mag worden verwacht.

Op dit moment zijn er twee belangrijke regelingen beschikbaar:

Wilt u weten of er andere subsidies voor uw investering beschikbaar zijn? Kijk dan op de volgende websites:

Ondernemersplein
  • Milieu-investeringsaftrek (MIA)
  • Regeling willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)
  • Stimuleringsregeling duurzame energieproductie (SDE+)
  • Energie-investeringsaftrek (EIA)
  • WBSO-subsidie (voorheen Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk)
RVO

Op zoek naar subsidie of financiering? De Subsidiewijzer van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helpt u hierbij. U kunt selecteren op bedrijf, kennisinstelling, overheid of particulier en aangeven binnen welke sector u actief bent. Vervolgens tonen of alle openstaande regelingen, of indien gewenst, alle openstaande en gesloten regelingen.

TIP: Vooral de Energie-investeringsaftrek is interessant voor u als ondernemer

De EIA is bedoeld voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende technieken en de toepassing van duurzame energie in hun onderneming. Door de EIA leveren dergelijke investeringen u als ondernemer dubbel voordeel op. Niet alleen bespaart u op uw energiekosten, u betaalt ook minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Wilt u de Energie-investeringsaftrek aanvragen, bezoek dan de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor een stappenplan.