Zonne-energie


Zonne-energie

Na energie besparen, komt energie opwekken. De tweede belangrijke stap in het verduurzamen van uw woning. Als particuliere woningeigenaar kunt u gebruik gaan maken van zonne-energie. Na een investering bespaart u zo direct op uw energierekening en zorgt u beter voor het milieu.

Aan het opwekken en gebruik van zonne-energie zitten vele voordelen. Zelf ook zonne-energie opwekken? Hier vindt u de informatie die u nodig heeft.

Terugleveren en 'file' op het netwerk

Er komen steeds meer zonnepaneleninstallaties op de daken te liggen. Dat helpt ons de afgesproken klimaatdoelen te bereiken, want zonne-energie is duurzame energie.

Als de zon fel schijnt, wordt veel groene stroom opgewekt. Die stroom gaat dan in grote hoeveelheden door een ondergrondse kabel. Op heel zonnige momenten kan die kabel de duurzaam opgewekte stroom niet allemaal verwerken. Daardoor ontstaan soms 'files' op het elektriciteitsnet. Het is helaas niet meer altijd vanzelfsprekend dat u de energie die u opwekt met zonnepanelen kunt terugleveren aan het stroomnet. (Bron: Liander)