Natural Plastics

Een bezoek aan een bijeenkomst over de plastic soup veranderde het leven van Bert van Vuuren. “Het greep mij aan welke impact ons gebruik van plastic op onze aarde heeft.” Hij was vastbesloten hier een positieve bijdrage aan te leveren. Met succes. Natural Plastics ontwerpt, fabriceert en vermarkt producten die geen schade aanbrengen aan de natuur. De producten vinden hun oorsprong in reststromen van de agri- en tuinbouw. Inmiddels werkt Natural Plastics samen met Rijkswaterstaat, Provincies en meer dan 25 gemeenten in heel Nederland.

Sustainable Hero Award

Met één van deze producten, de ondergrondse boomverankering, was Natural Plastics eerder al succesvol. In 2012 won het bedrijf de Sustainable Hero Award. Deze innovatie, aangevuld met bijbehorende producten van biokunststof zoals: drainage, watergietranden, maaibescherming, wortelbegeleiding, bamboebescherming, draagt bij aan de biobased economy en aan duurzaamheid, omdat afval wordt hergebruikt en de materialen in de bodem worden afgebroken. Directeur Bert van Vuuren: ”Ik zie nog veel ondernemers die zich focussen op de kostprijs, maar niet kijken naar de impact van een product op de natuur. Ik wil daar met mijn producten verandering inbrengen.”

Green Deal

Natural Plastics helpt organisaties ook bij de noodzakelijke transitie. Als co-creator van de methode Magneet, een doordacht 4 stappenplan, worden organisatie geholpen om succesvol de transitie te maken naar een circulair/ biobased organisatie. “Van duurzaam communiceren naar duurzaam realiseren”. De methode Magneet ligt ook aan de basis voor een Green Deal. Een Green Deal die de toepassing van biobased producten in de openbare ruimte moet versnellen. Inmiddels zijn er onder deze Green Deal Biobased Producten voor Openbare Ruimte meer dan 50 projecten gerealiseerd.

www.naturalplastics.nl