over ons


Als het gaat om het milieu in ons werkgebied, zijn wij al twintig jaar het centrale aanspreekpunt. In die jaren zijn wij uitgegroeid tot een robuuste organisatie waar op dit moment circa 120 medewerkers op een professionele en transparante wijze bouwen aan een landelijk vooruitstrevende en toekomstbestendige voorbeeldorganisatie. Ons werkgebied beslaat ruim 10.000 bedrijven en circa 560.000 inwoners.

Interactieve reportage

In een interactieve reportage hoort u meer over ons werk, werkgebied en gemeente overstijgende projecten.

Werken bij ons

Ben jij toe aan een nieuwe stap in jouw carrière, of speel je met de gedachte om een carrièreswitch te maken? Regelmatig hebben wij vacatures voor starters en voor ervaren medewerkers. Ook hebben wij een eigen opleidingstraject.

Jaarlijkse rapportages

Omdat wij werken op afstand van onze opdrachtgever, is transparantie voor ons een belangrijk thema. Om onze opdrachtgevers zo optimaal mogelijk te informeren publiceren wij jaarlijks een uitvoeringsprogramma, waarin wij aangeven welke taken wij in het betreffende jaar gaan uitvoeren voor onze gemeenten, stellen wij tussentijdse rapportages op over de voortgang en ronden wij ons jaar af met een jaarverslag.

Maak kennis met ons bestuur

bestuur 2019

Het bestuur van onze organisatie bestaat uit het algemeen bestuur, het dagelijks bestuur en de voorzitter. Het algemeen bestuur bestaat uit zestien leden, allen portefeuillehouder milieu binnen de eigen organisatie. Ons dagelijks bestuur bestaat uit vijf leden.

Onze organisatie

Onze organisatie staat nooit stil. Wij zijn steeds in beweging. Dat doen wij vanuit onze ambitie en bevlogenheid. En de lat leggen wij hoog. Die ambitie vertaalden wij met veel vakjargon naar onze missie en visie, maar simpel gezegd gaan wij voor verantwoordelijkheid, betrokkenheid en groei, allemaal zodat we een bijdrage leveren aan een fijn woon -en werkklimaat in onze regio. Daarnaast willen wij dichtbij zijn voor onze opdrachtgevers de gemeenten. Op deze manier bouwen wij aan een toekomstbestendige organisatie. Een organisatie die op alle vlakken is voorbereid op de ontwikkelingen die op dit moment op ons afkomen.

Onze missie & visie

Wij dragen bij aan het bereiken en in stand houden van een veilige en duurzame fysieke leefomgeving en een goede omgevingskwaliteit binnen ons werkgebied. Daarbinnen inspireren wij burgers en bedrijven tot het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Het resultaat is een landelijk vooruitstrevende en toekomstbestendige voorbeeldorganisatie waar partners met vertrouwen mee samenwerken.

Onze bereikbaarheid

Kantoorpand Omgevingsdienst IJmond

Via onze website lees je over belangrijke thema's waaraan wij werken. Liever een van onze collega's spreken? Dan zijn wij tijdens kantooruren telefonisch en per mail bereikbaar. Je kunt ook langskomen. Wij werken vanuit locaties in Beverwijk en Wormer.

Huisstijl Omgevingsdienst IJmond

Ons logo is digitaal beschikbaar in diverse formaten en via onze website te downloaden. Voor de toepassing van ons logo en onze huisstijl verwijzen wij u naar het huisstijlhandboek Omgevingsdienst IJmond.