Opleiding toezichthouder milieu


Eens in de twee jaar start onze opleiding tot toezichthouder milieu. Via deze opleiding stomen we nieuwkomers klaar tot toezichthouder milieu. Voor deze nieuwe lichting collega’s zijn er twee belangrijke eisen; ze zijn gedreven en hebben zin in ons avontuur. Of je nu net een MBO4 opleiding of hoger hebt afgerond, al een aantal jaar werkervaring hebt, of al bouwt op jaren werkervaring maar nu toe bent aan een hele nieuwe uitdaging, wij gaan graag het avontuur aan. Onze opleiding bestaat uit een combinatie van één dag opleiding en vier dagen praktijk. Afgelopen 15 jaar jaren gingen al ruim 100 collega's jou voor.

Er is op dit moment geen inschrijving mogelijk. Blijf de site in de gaten houden voor nieuwe data.

Waarom juist bij ons werken?

Wij zijn een dynamische en ambitieuze overheidsorganisatie in Beverwijk (hoofdkantoor) en Wormer waar circa 120 medewerkers werken aan het verbeteren van de leefomgeving. Daarbij is veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en zelforganisatie. Bij ons tellen niet alleen jouw resultaten, maar zeker ook jouw ontwikkeling. Afgelopen jaren is onze organisatie enorm gegroeid, waarbij het ons is gelukt om het gevoel van een hecht team vast te houden. Onder meer door onze resultaten, maar ook doordat er ook aandacht is voor leuke uitjes, dankzij een actieve personeelsvereniging. Een mooie combinatie dus.

Wij zijn trots op onze opleiding

Omgevingsdienst IJmond staat aangeschreven als een no-nonsense, resultaatgerichte organisatie die haar taken zowel kwalitatief als kwantitatief uitstekend uitvoert. Door kennis en ervaring over te dragen binnen onze organisatie streven wij ernaar ons steeds weer te verbeteren. Vanuit een interne behoefte aan goed opgeleide medewerkers, die konden uitgroeien tot volwaardige milieu-inspecteurs, hebben wij de opleiding toezichthouder milieu ontwikkeld. Met succes. Sinds 2003 vond de opleiding acht keer plaats en leidden wij zodoende ruim honderd medewerkers op. De meeste deelnemers aan onze opleidingen zijn nog steeds werkzaam in het vakgebied. Niet alleen wij, maar ook andere organisaties profiteerden daardoor van onze opleiding. En daar zijn wij trots op.

Onderwijs experts

Lessen worden gegeven door ervaren en voor het onderwijs opgeleide medewerkers van Omgevingsdienst IJmond. Allen experts binnen hun vakgebied. Zo leiden we nieuwe medewerkers op, maar zorgen we ook dat onze medewerkers hun kennis up-to-date houden. De eisen die aan een omgevingsdienst worden gesteld aan kennis, vaardigheden, kwaliteit en professionaliteit hebben wij binnen deze opleiding geïntegreerd. Zo zorgen we er ook voor dat onze nieuwe collega's klaar zijn voor het werk als toezichthouders.

2018-opleidingsdag-ruimte-01

Maak kennis met ons

Werkdag van milieu inspecteur

In het begin ga je nog samen met collega’s op bedrijfsbezoek. Je zult al snel ervaren dat een werkdag van een toezichthouder nooit hetzelfde is. Je bezoekt steeds weer nieuwe bedrijven en komt op bijzondere plekken. Via de opleiding stomen wij jou klaar om uiteindelijk zelfstandig op bedrijfscontroles te gaan. Benieuwd hoe een werkdag er tijdens onze opleiding uitziet?

Training on the job

Onze opleiding onderscheidt zich door training on the job. Tijdens jouw dagelijkse werkzaamheden word jij begeleid door ervaren medewerkers. Zo krijg jij tips & tricks, leer je van de ervaringen van collega's en word je begeleid bij het zoeken naar achtergrondinformatie. Je wordt ook geholpen bij het opstellen van draaiboeken en van brieven en rapporten.

Certificaat na afronding opleiding

Na afronding van de opleiding ben jij in staat zelfstandig bedrijfscontroles voor te bereiden, uit te voeren en te administratief af te handelen. Uiteraard ontvang je aan het einde van de opleiding een certificaat.

*Foto van opleiding 2018