Green Deal Zorg


Zorginstellingen

Voor zorginstellingen zijn er veel kansen met betrekking tot duurzaamheid. Het zijn grootverbruikers van bijvoorbeeld energie, water en voedsel. Niet alleen een meerjarenplan kan bijdragen, ook acties op korte termijn kunnen verschil maken. Het doel is om in 2020 op alle geschikte daken duurzame energieopwekking te realiseren.

Om de verduurzaming in de zorg te versnellen gaan nu al meer dan 100 partijen, die de Green Deal 'Nederland op weg naar Duurzame Zorg' hebben ondertekend (waaronder Omgevingsdienst IJmond, Rode Kruis Ziekenhuis, Stichting SHDH en Heliomare, ViVa! Zorggroep, De Zorgcirkel en Stichting Pro Senectute), kennis en ervaringen delen én een duurzame bedrijfsvoering hoger op de agenda zetten.

Doet u mee?

Zorginstellingen die de Green Deal Zorg nog niet hebben ondertekend, maar wel meer informatie willen, kunnen contact met ons opnemen.

Milieuthermometer Zorg

logo_goud

De zorginstellingen die de Green Deal hebben ondertekend gaan aan de slag met de Milieuthermometer. De Milieuthermometer is een interne routekaart voor een duurzame bedrijfsvoering. Een route die start bij het plaatsen van slimme meters en energiemonitoring om inzicht te krijgen in het verbruik. Via de maatregelmodule kan vervolgens gekozen worden uit ruim 100 maatregelen om energie te besparen. Belangrijk aan de Milieuthermometer is dat het ook de energiemaatregelen omvat van de erkende maatregelen uit het Activiteitenbesluit. Daarnaast komen thema’s zoals water, afval, medicijnen en voedselverspilling aan bod. Via de Milieuthermometer behalen instellingen de score brons, zilver of goud.

Successen en ervaringen delen

ondertekening_green_deal_zorg

Een aantal zorginstellingen heeft de Green Deal ondertekend. Maar wij streven ernaar om zoveel mogelijk zorginstellingen binnen ons werkgebied de Green Deal te laten ondertekenen. Daarom organiseren wij komende tijd diverse bijeenkomsten waar zorginstellingen successen, kennis en ervaringen over de milieuthermometer met elkaar kunnen delen en zo de meerwaarde van energiebesparing en daarmee ook het ondertekenen van de Green Deal inzien.