Groen Thuis


Warmtepioniers krijgen gratis ondersteuning met Groen Thuis

Wilt u uw huis aardgasvrij maken? Bereidt u zich hier serieus op voor? Maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Omgevingsdienst IJmond biedt u gratis advies en ondersteuning in het aardgasvrij maken van uw woning.

Inmiddels stijgen de energieprijzen flink. Steeds meer mensen zijn daarom op zoek naar informatie en mogelijkheden om aardgasvrij te wonen en te leven.

Groen Thuis

Dit is misschien nog een kleine groep. Maar juist aan die groep bieden Omgevingsdienst IJmond, Duurzaam Bouwloket en de Huizendokter gratis advies en ondersteuning bij het aardgasvrij maken van de woning. We starten met het project Groen Thuis. Twintig bewoners in de IJmond maken kans op een plek in het project Groen Thuis. Zij worden ondersteund door onafhankelijke adviseurs van Duurzaam Bouwloket en de Huizendokter in het aardgasvrij maken van de woning.

Bent u wie wij zoeken?

U denkt al langer aan verduurzamen, vandaar ook dat u al kleine en misschien grotere stappen heeft genomen. U bereidt zich serieus voor op een verbouwing of denkt er al een tijd over na. Er is zo veel informatie en keuze als het gaat om maatregelen om te verduurzamen. Soms ziet u door de bomen het bos niet meer. Het gaat om uw eigen woning.

Wilt u aan de slag? Meld u dan nu aan.

Voelt u zich aangesproken en wilt u aan de slag? Meld u dan nu aan via www.duurzaambouwloket.nl/groenthuis. Hier vult u uw gegevens in. Daarna ontvangt u van Duurzaam Bouwloket een vragenlijst over uw woning en uw gewenste (woon)situatie. U kunt zich aanmelden tot 15 december. In de week van 20 december hoort u of u bent geselecteerd voor het project Groen Thuis. Er zijn slechts twintig plaatsen in dit pilotproject.

Globaal verloop van het project

  • Startbijeenkomst waarin we het traject doorspreken en aangeven welke ondersteuning u kunt verwachten.
  • Er komt een adviseur uw woning opnemen om de technische staat van de woning en uw ambitie door te spreken.
  • U ontvangt een technisch advies op maat.
  • U bespreekt met uw adviseur hoe u geadviseerd wilt worden: tijdens bezoek aan huis, telefonisch, digitaal.
  • U krijgt tips om een eigen verduurzamingsplan op te stellen. Hier krijgt u hulp bij van uw adviseur.
  • Enkele bijeenkomsten waarin we in kleine groepen de verduurzamingsplannen doorspreken. Zo kunnen we elkaar ondersteunen en van elkaar leren.