IJmond Duurzaam Award


Elk jaar reiken wij de IJmond Duurzaam Award uit aan een bedrijf in de IJmond dat duurzaam onderneemt. De award wordt uitgereikt sinds 2013. In 2019 won De Noord-Hollandse Bierbrouwerij de award. Naast deze brouwerij uit Uitgeest stonden nog twee bijzondere bedrijven op het podium; Natural Plastics uit Heemskerk en We Love The Planet uit Beverwijk.

Onderneemt u duurzaam?

Ook in 2020 zullen wij de IJmond Duurzaam Award uitreiken. Onderneemt u duurzaam, of kent u een bedrijf dat het verdient om genomineerd te zijn? Laat het ons weten!

Alle winnaars op een rij

Tijdens de editie 2018 werd De Broedmachine uitgeroepen tot winnaar. In 2017 is de award uitgereikt aan Parlevliet & Van der Plas. In 2016 ontvingen drie bedrijven een award; een aanmoedigingsprijs voor Zee Boerderij IJmond, een award voor strandpaviljoen Aloha Beach en een award een Tata Steel. In 2015 is de award aan De Rodenburghoeve uit Uitgeest uitgereikt, in 2014 aan RIGO Verffabriek uit Velsen en in 2013 aan DSE Automatisering uit Beverwijk. Via deze pagina blikt u terug naar alle voorgaande edities via verhalen, video's en foto's.

IJmond Duurzaam Award

Kent u iemand die duurzaam onderneemt?

Wilt u uw bedrijf nomineren?

Onderneemt u duurzaam en wilt u dat laten zien aan ondernemend IJmond? Meld uw bedrijf dan nu al aan voor een mogelijke nominatie IJmond Duurzaam Award 2018! Maak hiervoor gebruik van ons formulier.

De Award wordt jaarlijks uitgereikt aan het bedrijf dat bewust bezig is met duurzaamheid, bijvoorbeeld via een duurzaamheidskoers, door de gehele bedrijfsvoering heen. Het bedrijf maakt dit ook zichtbaar voor anderen en neemt daarin een voorbeeldfunctie binnen de IJmond.

Wij vragen u naast uw bedrijfs- en contactgegevens ook beargumenteerd weer te geven waarom u denkt dat uw bedrijf genomineerd moet worden. Maak daarbij gebruik van de criteria die hiernaast staan vermeld.

Criteria nominatie

Onderscheidend

De mate waarin het bedrijf onderscheidend is t.o.v. andere bedrijven, in combinatie met het innovatief vermogen.

Voorbeeldfunctie

De mogelijke regionale impact (voorbeeldfunctie) van het bedrijf.

Verankering

De mate waarin duurzaamheid is verankerd in de gehele bedrijfsvoering van het bedrijf.

3 P's

De mate waarin de 3 P's (People, Planet, Profit) zijn afgedekt in de bedrijfsvoering en de aangeboden producten/diensten, inclusief de commerciële mogelijkheden hiervan voor het bedrijf. Hieronder wordt o.a. verstaan energiebesparende maatregelen, energieopwekking, afvalscheiding, cradle-to-cradle in het productieproces, materiaalgebruik, vervoer, inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maatschappelijke betrokkenheid en goede doelen.

Genomineerden 2018

- De Broedmachine

- Flexcorail / E&W Plus

- Van der Meij Groen Infra & Veiligheid

Winnaars 2017

- Parlevliet & Van der Plas

- Abelia Fleuristen

- Strandpaviljoen Timboektoe

Winnaars 2016

- Zee Boerderij IJmond (aanmoedigingsprijs)

- Tata Steel

- Strandpaviljoen Aloha Beach

Genomineerden 2015

- De Rodenburghoeve

- Holland & Barrett

- Daalimpex