IJmond Duurzaam Award


Elk jaar reiken wij de IJmond Duurzaam Award uit aan een bedrijf in de IJmond dat duurzaam onderneemt. De award wordt uitgereikt sinds 2013. In 2022 heeft Bakker Buitenleven uit Heemskerk de award in ontvangst genomen.

Alle winnaars op een rij

De IJmond Duurzaam Award 2021 is gewonnen door BTAC Solutions. In 2019 nam de Noord-Hollandse Bierbrouwerij uit Uitgeest de eerste prijs in ontvangst. Tijdens de editie 2018 werd De Broedmachine uitgeroepen tot winnaar. In 2017 is de award uitgereikt aan Parlevliet & Van der Plas. In 2016 ontvingen drie bedrijven een award; een aanmoedigingsprijs voor Zee Boerderij IJmond, een award voor strandpaviljoen Aloha Beach en een award een Tata Steel. In 2015 is de award aan De Rodenburghoeve uit Uitgeest uitgereikt, in 2014 aan RIGO Verffabriek uit Velsen en in 2013 aan DSE Automatisering uit Beverwijk. Via deze pagina blikt u terug naar alle voorgaande edities via verhalen, video's en foto's.

Kent u iemand die duurzaam onderneemt?

Wilt u uw bedrijf nomineren?

Onderneemt u duurzaam en wilt u dat laten zien aan ondernemend IJmond? Meld uw bedrijf dan nu al aan voor een mogelijke nominatie IJmond Duurzaam Award 2022! Maak hiervoor gebruik van ons formulier.

De Award wordt jaarlijks uitgereikt aan het bedrijf dat bewust bezig is met duurzaamheid, door middel van maatregelen of gedragsveranderingen, door de gehele bedrijfsvoering heen. Het bedrijf maakt dit ook zichtbaar voor anderen en neemt daarin een voorbeeldfunctie binnen de IJmond.

Wij vragen u naast uw bedrijfs- en contactgegevens ook om de reden dat u denkt dat uw bedrijf genomineerd moet worden. Maak daarbij gebruik van de criteria die hiernaast staan vermeld.

Criteria nominatie

Onderscheidend

De mate waarin de duurzaamheid in het bedrijf onderscheidend is ten opzichte van andere bedrijven, in combinatie met innovatief vermogen.

Voorbeeldfunctie

De mogelijke regionale impact (voorbeeldfunctie) van het bedrijf en hoe het bedrijf hier zelf invulling aan geeft.

Motivatie

De reden en het enthousiasme om te verduurzamen.

3 P's

De mate waarin de 3 P's (People, Planet, Profit) terugkomen in de bedrijfsvoering en de aangeboden producten/diensten, inclusief de commerciële mogelijkheden hiervan voor het bedrijf. Hieronder wordt onder andere verstaan energiebesparende maatregelen, energieopwekking, afvalscheiding, cradle-to-cradle in het productieproces, materiaalgebruik, vervoer, inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maatschappelijke betrokkenheid en goede doelen.

Genomineerden 2022

- ViVa! Zorggroep

- Bakker Buitenleven

- ProFhire

Genomineerden 2021

- BTAC Solutions

- Patina Dakdenkers

- Crown Van Gelder

Genomineerden 2019

- De Noord-Hollandse Bierbrouwerij

- Natural Plastics

- We Love The Planet

Genomineerden 2018

- De Broedmachine

- Flexcorail / E&W Plus

- Van der Meij Groen Infra & Veiligheid