IJmond Duurzaam Award


Elk jaar reiken wij de IJmond Duurzaam Award uit aan een bedrijf in de IJmond dat duurzaam onderneemt. De award wordt uitgereikt sinds 2013.

Alle winnaars op een rij

In 2023 won Bakkerij Putter uit UItgeest de IJmond Duurzaam Award. De IJmond Duurzaam Award 2022 is gewonnen door Bakker Buitenleven uit Heemskerk. In 2021 won BTAC Solutions. In 2019 nam de Noord-Hollandse Bierbrouwerij uit Uitgeest de eerste prijs in ontvangst. Tijdens de editie 2018 werd De Broedmachine uitgeroepen tot winnaar. In 2017 is de award uitgereikt aan Parlevliet & Van der Plas. In 2016 ontvingen drie bedrijven een award; een aanmoedigingsprijs voor Zee Boerderij IJmond, een award voor strandpaviljoen Aloha Beach en een award een Tata Steel. In 2015 is de award aan De Rodenburghoeve uit Uitgeest uitgereikt, in 2014 aan RIGO Verffabriek uit Velsen en in 2013 aan DSE Automatisering uit Beverwijk. Via deze pagina blikt u terug naar alle voorgaande edities via verhalen, video's en foto's.

Criteria nominatie

Onderscheidend

De mate waarin de duurzaamheid in het bedrijf onderscheidend is ten opzichte van andere bedrijven, in combinatie met innovatief vermogen.

Voorbeeldfunctie

De mogelijke regionale impact (voorbeeldfunctie) van het bedrijf en hoe het bedrijf hier zelf invulling aan geeft.

Motivatie

De reden en het enthousiasme om te verduurzamen.

3 P's

De mate waarin de 3 P's (People, Planet, Profit) terugkomen in de bedrijfsvoering en de aangeboden producten/diensten, inclusief de commerciële mogelijkheden hiervan voor het bedrijf. Hieronder wordt onder andere verstaan energiebesparende maatregelen, energieopwekking, afvalscheiding, cradle-to-cradle in het productieproces, materiaalgebruik, vervoer, inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maatschappelijke betrokkenheid en goede doelen.

Genomineerden 2023

- Bakkerij Putter

- KUUK

- IJmond Timmerfabriek

Genomineerden 2022

- ViVa! Zorggroep

- Bakker Buitenleven

- ProFhire

Genomineerden 2021

- BTAC Solutions

- Patina Dakdenkers

- Crown Van Gelder

Genomineerden 2019

- De Noord-Hollandse Bierbrouwerij

- Natural Plastics

- We Love The Planet