Award 2015

De Rodenburghoeve uit Uitgeest is winnaar geworden van de IJmond Duurzaam Award 2015. De Award werd uitgereikt op dinsdag 17 november tijdens het ondernemersevent IJmond Onderneemt. Het is de derde keer dat de IJmond Duurzaam Award is uitgereikt. Bekijk ook de drie (video)presentaties van de genomineerden en de fototerugblik.

De jury stond dit jaar voor een lastige vergelijking. Voor de IJmond Duurzaam Award 2015 waren drie bedrijven genomineerd. Zij verschillen in grootte, sector én achtergrond. Wat ze verbindt is de passie en de breedte waarin zij duurzaam ondernemen.

  • grijp kansen met beide handen aan
  • gewoon doen
  • a way of living

Uitspraken van de genomineerden die laten zien op welke wijze zij duurzaam ondernemen. Duurzaamheid ziet diep geworteld in het beleid bij de genomineerden. Ze weten zich te onderscheiden en vallen op door de wijze waarop zij hun voorbeeldrol vervullen. Daarmee zijn deze drie bedrijven echte winnaars en waardige ambassadeurs voor onze regio.

Koel- en vrieshuis Daalimpex-Kloosterboer laat het technische hart spreken. Binnen het bedrijf uit Velsen wordt duurzaamheid gezien als tweede natuur.  Kansen die zij krijgen aangeboden grijpen ze met beide handen aan. Energieneutraal is daarbij zonder meer hun hoogste ambitie. Het is een eer om met Daalimpex het meest energiezuinige koelhuis van heel Nederland in onze eigen regio te herbergen. Zij hebben dit project gerealiseerd met state of the art maatregelen, die de wetgeving ver vooruit gaan op een indrukwekkende schaalgrootte.

De Rodenburghoeve, een biologisch dynamische melkveehouderij, is al 25 jaar voorloper binnen de branche. Het familiebedrijf uit Uitgeest steekt al 25 jaar zijn nek uit en plukt daar nu de vruchten van. Met de nieuwe, energieneutrale melkstal koos het familiebedrijf niet alleen voor het welzijn van de dieren, maar ook voor het milieu. Het bedrijf weegt elke duurzame maatregel af en onderzoekt de alternatieven. Daarin vertrouwt het bedrijf op haar keuze en toont aan andere ondernemers hoe belangrijk, maar ook laagdrempelig duurzaam ondernemen kan zijn; gewoon doen dus.

Holland & Barrett is duurzaamheid. Door de hele organisatie heen. Van gedachtegoed tot beleid en van beleid tot resultaat in de praktijk. Holland & Barrett sprong er namens de jury uit vanwege de passie binnen de organisatie om kansen in de markt te zien en deze kansen aan te grijpen, maar daarin ook anderen mee te nemen. De landelijke keten van gezondheidswinkels, waarvan het hoofdkantoor en distributiecentrum gevestigd zijn in Beverwijk heeft een belangrijk aandeel in het terugdringen van het gebruik van plastic tasjes en het verwijderen van microplastic uit producten om zo de plastic soep tegen te gaan.

Winnaar IJmond Duurzaam Award 2015

Drie aansprekende voorbeeldbedrijven die met een ongelooflijke inzet werken aan duurzaamheid. Uiteindelijk is het De Rodenburghoeve die er net bovenuit steekt en daarmee, wat de jury betreft winnaar is van de IJmond Duurzaam Award 2015. De Rodenburghoeve laat aan ondernemend IJmond zien hoe de combinatie passie, innovatie, toekomstvisie en voorbeeldfunctie samen leiden tot een succesvol resultaat in een aantrekkende markt waar steeds meer consumenten kiezen voor biologische producten.

Wij blijven deze bedrijven met veel interesse volgen. Zij zijn aankomend jaar ambassadeur van het duurzaam ondernemen!


Fotoreportage

Daalimpex

"Sommige kansen krijg je maar één keer. Die moet je met twee handen vastpakken!"

Holland & Barrett

"Duurzaamheid is voor ons ‘a way of living'"

De Rodenburghoeve

"Duurzaam ondernemen; voor ons heel gewoon, gewoon even doen."