Flexcorail

Drijvende kracht achter de bedrijven Flexcorail, E&W Plus en Bakker Infratechniek is Wilco Verschoor. Afgelopen twee jaren heeft hij de verhuizing van de bedrijven naar Biesland 19 gecoördineerd. Voor hem hét moment om het pand zo duurzaam mogelijk te verbouwen.

“Ik zie dat duurzaamheid een belangrijk onderdeel gaat worden voor de toekomst. Voor ons nieuwe kantoorpand heb ik gekozen voor alle ‘logische’ maatregelen; We hebben de buiten- en binnenwanden geïsoleerd met waarden voorbij het bouwbesluit, er is vloerverwarming aangebracht met in de vergaderruimte lage temperatuur radiatoren. Deze installatie zorgt voor een besparing per unit van 428 euro per jaar. Het pand is voorzien van HR++ ramen, alle verlichting is led met waar mogelijk lichtsensors en verder zijn we bezig met deel van ons wagenpark te vervangen voor elektrische auto's. Daarnaast hebben we ook gekozen voor twee warmtepompen die samen een reductie moeten opleveren van 70% van ons gasverbruik. Op het dak liggen zonnepanelen, maar die zullen we komende jaren aanvullen.” Daarmee is Flexcorail een van de voorlopers op bedrijventerrein Kagerweg, waar ondernemers gezamenlijk werken aan een energiepositief bedrijventerrein.

Dankzij alle inspanningen is het gebouw aan de Biesland 19 in oktober van dit jaar gewaardeerd met Energielabel A. Verschoor: “Erg blij mee, de juiste investering voor de juiste maatregelen leiden tot het juiste resultaat.”

CO2-prestatieladder

Flexcorail streeft naar een continue verbetering van de prestaties met betrekking tot een schoner en gezonder milieu. Naast een zeer duurzaam kantoorpand, geeft het bedrijf ook alle aandacht aan duurzame mobiliteit. De CO2-prestatieladder is de basis van de duurzame bedrijfsvoering. De verschillende prestatietreden van deze ladder maken niet alleen voor Flexcorail inzichtelijk welke CO2-footprint zij heeft, het is ook belangrijk richting haar leveranciers, die hoge eisen stellen aan toeleveranciers op het gebied van duurzaamheid. Via diverse maatregelen wordt geprobeerd om de CO2-uitstoot terug te brengen. Belangrijke maatregelen binnen het bedrijf zijn onder meer elektrisch rijden, carpoolen, aandacht voor het Nieuwe Rijden en via monitoring van het brandstofgebruik wordt gestimuleerd om zuinig te rijden. Het resultaat voor Flexcorail is een certificering voor trede drie.

Verschoor: “Wat levert het je financieel op? Dat weet ik niet. Wat het me direct oplevert is dat ik duurzaam onderneem en dat ik dat overbreng aan een nieuwe generatie en aan mijn personeel en aan de mensen met wie wij zaken doen, met onze leveranciers, door heel actief duurzaamheid in de organisatie op te nemen.”

Aan Biesland 19 in Beverwijk zitten onder één dak drie bedrijven gevestigd; Flexcorail BV, E&W Plus en Bakker Infratechniek. Duurzaamheid is voor Flexcorail de basis van het bedrijf. Niet onlogisch ook dat met de uitbreiding van het Flexcorail met het bedrijf E&W Plus ook duurzaamheid in de uitvoering een prominente plek heeft gekregen. Het nieuwste bedrijf levert, onderhoudt, monteert en demonteert elektrische installaties, waterinstallaties en adviseert bij energiebesparende en duurzame maatregelen en oplossingen. E&W Plus is o.a. actief bij het spoor, de metro en tram. En daarmee een aanvulling op Flexcorail die al meer dan tien jaar bekend staat als de specialist op het gebied van werkplekbeveiliging en onderhoud van technische installaties. Maar ook het onderhoud en beheer van terreinen met Railinfra, tram en metrolijnen. Bakker Infratechniek voert duurzame infrastructurele projecten uit in Nederland met gespecialiseerde werkzaamheden als: railinfa, groenvoorzieningen, bodemsaneringen en multidisciplinaire werken.