Energielabel

Bent u voor uw woning in het bezit van een energielabel? Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw woning is. Er staat bijvoorbeeld informatie op over uw vloerisolatie, ramen en verwarming. Heeft u nog geen energielabel voor uw woning? Vraag deze dan aan.

Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst. Woningen die het minst zuinig zijn, krijgen een G-label. Verder leest u op het energielabel hoe u uw huis energiezuiniger kunt maken. U krijgt het energielabel van een deskundige die u zelf kiest. Het energielabel is verplicht als u uw huis gaat verkopen of verhuren en is maximaal 10 jaar geldig. Het is dus belangrijk dat u een energielabel aanvraagt.

energielabel

Wat zijn de voordelen?

Het energielabel kan gunstig zijn voor uw uiteindelijke verkoop- of verhuurprijs. Een groen energielabel (A, B of C) kan de verkoop of verhuur van uw huis versnellen.

Hoe vraag ik een energielabel aan?

Voor het aanvragen van een label, gaat u naar www.energielabelvoorwoningen.nl. In een aantal eenvoudige stappen vraagt u het label aan. Let wel, aanvragen gaat via DigiD. Mogelijk dat u voor de bewijsvoering documenten moet meesturen. Deze kunt u online meesturen.

Ik heb al een energielabel, wat moet ik doen?

Is uw energielabel nog steeds geldig (10 jaar na de datum van afgifte)? Dan hoeft u niets te doen. Heeft u uw huis in de tussentijd energiezuiniger gemaakt? Dan kunt u met een nieuw energielabel de verbetering inzichtelijk maken.

Mijn huis is extreem goed geïsoleerd, wat moet ik doen?

Ook dan moet u gewoon een energielabel aanvragen. Na stap 2 van de aanvraag kunt u extra vragen beantwoorden over de uitzonderlijke energiebesparende maatregelen die u heeft getroffen. Bijvoorbeeld of u drievoudig glas heeft, meer dan 10 centimeter isolatie of een speciaal ventilatiesysteem.